9. kolo
23.10.2016 15:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Atalanta Bergamo - Inter Milán 2:1

Trápení fanoušků Interu nebere konce. Milánský celek dnes předvedl další bídu a s Atalantou prohrál 1:2. Domácí byli zejména v prvním poločase výrazně lepším týmem a šli do zaslouženého vedení. Inter po změně stran sice srovnal, ale konečné slovo měl z pokutového kopu Mauricio Pinilla.

Inter Milán se v Serii A potácí ve středu tabulky a v tomto utkání pochopitelně chtěl zvítězit. Zvláště, když jeho městský rival porazil Juventus a právě to mělo být pro Nerazzurri inspirací. Jenomže nebylo...

Inter jako už několikrát v této sezoně předvedl herní bídu a v prvním poločase byl domácí Atalantou jasně přehráván. V 10. minutě rozehrávala Atalanta rohový kop, ten na přední tyči přizvedl Kurtič a na zadní hlavou skóroval Andrea Masiello! Domácí navíc pokračovali v aktivitě, jen o tři minuty později hlavičkoval na malém vápně Conti a Handanovič musel zasahovat. Inter si s nepříznivým výsledkem nic nedělal a směrem dopředu se vůbec nehnal. A pokud se přeci jenom dostal na polovinu soupeře, většinou okamžitě o balón přišel. Hrála jenom Atalanta, ve 35. minutě se prezentoval povedenou střelou ze střední vzdálenosti Tolói a Handanovič musel znovu předvést svojí extratřídu. Převaha Atalanty byla vytrvalá, ale žádná další branka už do konce poločasu nepadla. Těsně před koncem však museli domácí řešit jednu nepříjemnost, zraněného Tolóie nahradil Konko.

Kritizovaný trenér Frank De Boer neudělal o přestávce žádnou změnu, takže oba celky pokračovaly ve stejném složení, v jakém první poločas končily. Inter nezačal kdovíjakým náporem, přesto v 50. minutě srovnal. Éder se odhodlal ze střední vzdálenosti vypálit a proti jeho precizně mířené ráně neměl Berisha sebemenší nárok. Kdo však čekal další aktivitu Interu, byl zklamán.

Velké příležitosti nepřicházely z ani jedné strany, o něco více ze hry měla opět Atalanta, která několikrát prověřila Handanoviče, nic však s čím by měl mít slovinský brankář potíže. Až v 79. minutě se připomněli zase hosté. Ránu Perišiče však Berisha dokázal zneškodnit.

Rozhodující okamžik zápasu přišel dvě minuty před koncem. Davide Santon šel ve vápně nepochopitelně do skluzu, netrefil balón, nýbrž Kessiého a nic jiného, než penalta nemohlo následovat. Naprosto fatální selhání obránce Interu přišlo hosty draho. Mauricio Pinilla zvolil razanci a proměněnou penaltou strhl tři body na stranu Atalanty.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2 2

Reagovat
Dave LFC

1:4

Reagovat
Recoba Inter

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele