16. kolo
12.12.2016 19:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

ACF Fiorentina - US Sassuolo 2:1

Dvě krásné branky chorvatského forvarda Nikoly Kaliniće rozhodly o vítězství Fiorentiny nad Sassuolem. Viola se díky tomu posunula už na sedmé místo a stále má jedno utkání k dobru. Naopak Sassuolo se dál propadá a v tuto chvíli je patnácté.

Byl to střet dvou pohárových týmů, ovšem zatímco Fiorentina si Evropskou ligu zahraje i na jaře, Sassuolo v ní končí už po základních skupinách. Svěřenci Eusébia Di Francesca chtěli napravit páteční domácí porážku od Genku, ovšem na Stadio Artemio Franchi se to nepovedlo.

Fiorentina byla o něco lepším týmem a velice brzy se dostala do vedení. Badelj vrátil nákopem balón do šestnáctky, Viole přitom zafungoval ofsajd systém a Nikola Kalinić jen takovým ťuknutím přehodil brankáře Consigliho. Sassuolo po inkasované brance alespoň na chvíli převzalo iniciativu, žádnou větší příležitost si však nevytvořilo. Naopak, dál nebezpečná byla Fiorentina. Ve 35. minutě ještě Kalinić neuspěl, ale za další čtyři minuty už se mohl radovat z druhé trefy. Federico Chiesa poslal na malé vápno přesnou přihrávku a Kalinić efektivně patičkou potupil hostujícího brankáře. Na poločasovém výsledku 2:0 pro domácí se nic nezměnilo ani po střele Ricciho, kterou Tatarusanu dokázal vyrazit.

Domácí zbytečně nebláznili, vědomi si svého náskoku nechali Sassuolo hrát a jeho útočné akce včas zastavovali. Sami pak hrozili z rychlých kontrů, po jednom z nich Tello minul branku a vzápětí přišlo snížení. Neroverdi rozehrály rohový kop, po kterém nastaly v pokutovém území zmatky a až Francesco Acerbi dokázal prostřelit Tatarusana! Sassuolo mělo na další branku zhruba čtvrthodinu, ale Fiorentina si výsledek zkušeně hlídala. Hlavní sudí zápasu pan Fabbri přidal navrch dalších pět minut, ale ani během nich se Sassuolo do žádné další šance nedostalo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele