9. kolo
22.10.2016 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

AC Milán - Juventus FC 1:0

Teprve osmnáctiletý Manuel Locatelli se stal hlavním hrdinou ostře sledovaného utkání mezi Milánem a Juventusem. Jeho krásná branka posunula Rossoneri už na druhé místo, právě za Starou dámu. Juventus sice v prvním poločase vstřelil branku, ale ta nebyla uznána a v úplně poslední šanci se pro změnu vyznamenal famózním zákrokem Gianluigi Donnarumma.

AC Milán prohrál s Juventusem osm utkání v řadě, ale nyní byl ve formě a na suveréna posledních let si věřil. Začátek dle předpokladů patřil Staré dámě, ta častěji držela balón na svých kopačkách, avšak domácí pozorně bránili. V 10. minutě mělo AC první velkou šanci, Suso si dobře navedl balón a technickou ranou na zadní tyč donutil Buffona k zákroku. Zahanbit se nenechal ani jeho výrazně mladší jmenovec a konkurent Donnarumma. Ve 22. minutě byl pozorný při pohotovém zakončení Higuaína.

Jeden z klíčových momentů celého utkání nastal ve 36. minutě. Miralem Pjanič rozehrál volný přímý kop prudkou střelou přímo na branku Donnarummy a míč skončil v síti. Rozhodčí branku uznal a černobílá radost propukla naplno. Domácí však protestovali a pomezní rozhodčí jim nakonec dal za pravdu, načež sudí Rizzoli branku odvolal. Na vině byl stoper Bonucci, který v době rozehrávky Pjaniče stál v ofsajdu, a i když se nakonec balónu nedotkl, tak minimálně Donnarummu mohl zmást. Branka tedy neplatila a poločas skončil 0:0.

Začátek druhého poločasu nabídl stejný obraz hry. Juventus častěji u míče, ale obrana Rossoneri dobře zformovaná. V 65. minutě navíc propuklo San Siro v jásot. De Sciglio si všiml volného Locatelliho, adresoval mu přihrávku a mladičký talent, nikým nehlídán a neatakován, poslal balón nechytatelnou střelou od břevna za Buffonova záda!

Šokovaný Juventus se snažil o vyrovnání, ale ve vápně se prosazoval jen s obtížemi. Milán navíc zkušeně hru kouskoval a Juventusu nic nedovoloval. Sudí Rizzoli přidal navrch ještě pět minut, ale ani během nich to hostům nešlo. Až počátkem šesté minuty nastavení, ve vůbec poslední možné šanci vyslal Khedira na branku AC parádní ránu a míč směroval do horní poloviny branky, avšak Donnarumma předvedl neuvěřitelný zákrok a míč vyrazil, načež Rizzoli odpískal konec.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2 2

Reagovat
Houfi

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Milan.B

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 FORZA ROSSONERI !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele