34. kolo
20.04.2016 18:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Viviano hrdinou oslabené Dorie, Sassuolo smutní

Sassuolo mělo všechna esa v rukávu. Navíc hrálo proti Sampdorii Janov v převaze jednoho muže více než 60 minut. Jenže ani velký tlak nedokázal překonat brankáře Viviana, hrdinu dnešního duelu. Zkušený brankář navíc v závěru chytil penaltu Domenica Berardiho!

Středeční podvečer obstarala atraktivní ochutnávka italského calcia, kterou zprostředkovalo domácí Sassuolo spolu s návštěvou z Janova. Námořníkům se moc nedaří a také Sassuolu dochází dech, takže se není čemu divit, že oba celky potřebovaly tři body. Domácí nastoupili s plnou polní, což znamenalo brankáře Consigliho, obranné pilíře v podobě Cannavara, Acerbiho nebo Vrsaljka. O ofenzívu se staralo osvědčené trio Sansone, Defrel a Berardi. Jediným hrotem hostí byl Luis Muriel, kterého podporovalo duo Correa - Soriano.

Neroverdi rozhodně působili aktivnějším dojmem a snažili se brzy podpořit svůj nárok na výhru. Ať už to byla šance, do které se hnal Berardi, nebo zakončení Sansoneho, obránci Dorie se museli činit. Sassuolo stále více tlačilo a byla z toho první zajímavá šance utkání. Obránce Ranocchia sice odvrátil centr Pelusa za sebe, jenže tam číhal mladík Berardi. Jeho rána prosvištěla jen těsně vedle tyče!

O své slovo se přihlásili také hosté. Jmenovitě se jednalo o mladého záložníka Correu, který protančil s míčem u nohy až k vápnu, kde ještě hledal své spoluhráče. Ti však byli dobře pokryti soupeřem, takže míč nakonec minul bránu Consigliho. Po menší chybě brankáře Viviana se k míči dostal mladý záložník Pellegrini, jenže do jeho rány se obětavě položil obránce Diakité, jenž poslal balon vysoko nad!

Pak fauloval stoper Ranocchia a řeklo by se, že to nic neznamená. Jenže stejný hráč naprosto primitivně fauloval o pět minut později, když špatně odhadl odskok míče a při pokusu zastavit Defrela jej kopl do obličeje! To už se sudímu Marianimu nelíbilo vůbec a po chvíli rozmýšlení ukázal Ranocchiovi červenou kartu! Italský obránce se sice Defrelovi jako gentleman omluvil, nicméně francouzský střelec se ošklivě zranil a musel být střídán Trottou.

Pak si dal málem vlastní branku Diakité po centru Vrsaljka, jenže Viviano byl včas na místě. Sassuolo svíralo svého soka v kleštích a neustále útočilo. Vidět nebyl snad jen Biondini, ale bylo to proto, že se zranil a chvíli před koncem první půle byl střídán Duncanem. Do druhé půle vyslal trenér Montella Silvestreho, aby vyztužil zadní řady. Moc to ale nepomáhalo. Nejprve musel Viviano zasahovat proti Berardimu po kombinaci s Duncanem, jen o chvíli později na poslední chvíli zasáhl Cassani před zakončujícím Pelusem.

Sassuolo dál pálilo šance. Po centru skvělého Vrsaljka zakončoval Domenico Berardi, kterému ale střela nesedla. Sampdoria kontrovala jen ojedinělým pokusem Luise Muriela, který se sice protáhl ve vápně po straně, jenže Consigliho z úhlu překonat nešlo. Po hodině hry našel Sansone Magnanelliho, který však narazil jen na skvělého Viviana. Ten se dnes překonával a držel svůj tým nad vodou.

Dvacet minut před koncem hry zakončil krásnou kombinaci domácích Acerbi, jenže Viviano opět zakročil, tentokrát přímo na brankové čáře! A když ani Sansone pár minut před koncem nedokázal zakončit přesně, Doria mohla jásat. Málem. Dvě minuty před koncem utkání se totiž Domenico Berardi prohnal do vápna, tam si na něj počíhal Nenad Krstičić a fauloval jej! Dvě minuty před koncem tak Berardi kopal penaltu. Jenže Viviano dnes obul magické kopačky a jeho ránu zneškodnil!

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele