20. kolo
17.01.2016 15:00 CET
0 : 4
(0:4)

Reportáž

Juventus rozmetal Udinese čtyřmi góly

Juventus Turín znovu potvrdil, že jeho formu jen tak něco nezastaví. Tentokrát vyloupil Udinese a navíc domácí Zebry zesměšnil čtyřmi góly. Postupně se o ně postarali Paulo Dybala, Sami Khedira a Alex Sandro.

Udinese se chtělo ukázat a proti Juventusu Turín sehrát dobré utkání. Nemělo co ztratit, snad kromě cti. Ale o tom až dál. Domácí nastoupili s jednoznačnými oporami typu Karnezise, Widmera, Badua nebo Di Nataleho. Hosté přijeli s několika změnami oproti minulému klání. Nastoupili Marchisio, Asamoah, Alex Sandro a Mandžukić, kromě jinéhobyl v bráně Buffon a v pol Khedira s Dybalou.

Juventus se v prvních minutách trochu trápil a nedařilo se mu dostat se přes polovinu. Od prvních minut byl hodně namotivován Danilo, který nejednou unikl jen těsně žlutému ocenění. To naopak dostal o chvíli později Giorgio Chiellini. Z následné situace neudeřilo, ale když se po faulu na Asamoaha žlutilo Baduovi a následně Juventus zahrával přímý volný kop, tak to už se skóre měnilo. K jeho exekuci se postavil mladík Paulo Dybala a trefil se náramně - 1:0 pro Juventus.

Pokud se Zebry chtěly nadechnout a začít útočit, tak se jim plány brzo změnily. Z rovného souboje se stal boj o přežití s co nejmenším počtem zásahů na svém kontě, protože o chvíli později se po rohovém kopu dostal k míči Sami Khedira a jeho hlavička skončila v síti! Obrana Zeber opět trochu zaspala.

Po pětadvaceti minutách se skóre měnilo opět a tady už to s Udinese vypadalo hodně bledě. Danilo totiž zezadu fauloval Maria Mandžukiće a dostal ihned červenou kartu. Oslabil tím svůj tým, ale především Juventus zahrával pokutový kop. Vzal si jej na starosti Paulo Dybala a znovu se trefil! Stává se tak definitivně miláčkem fanoušků, kteří mohou s klidem "zapomenout" na Carlose Téveze.

Udinese se ale nepoučilo a bylo ještě jednou potrestáno za svou pasivitu. Stará dáma po chvíli kombinační hry dostala míč k mladému bekovi Alexi Sandrovi, který neváhal a vypálil. Brankář Karnezis neměl šanci ani proti jeho ráně a kapituloval. Juventus tak před odchodem do šaten vedl o čtyři branky a schylovalo se k velkému debaklu.

Jenže kdo čekal podobně ofenzivní představení i ve druhé půli, musel být hodně zklamaný. V podstatě se jednalo o praktickou údržbu ze strany Juventusu a odevzdanost ze strany domácího týmu. Heslem Juve se stalo "žádné zranění a šetření sil", čemuž odpovídala předvedená hra. Jako první otestoval Karnezise záložník Asamoah, jenže jeho střela neměla potřebnou razanci.

Do utkání se dostal i Alvaro Morata, který je jednak kritizován, zároveň ale spojován s návratem do Madridu. Jenže Morata neměl štěstí ani dnes a v podstatě jej ani nebylo náročné bránit. Do hry se moc nedostávalo ani druhé útočné eso v podání Maria Mandžukiće. Zajímavější zakončení měl na druhé straně na svědomí Francesco Lodi, který prověřil reflexy brankáře Gianluigiho Buffona.

Do konce zápasu se už nic zajímavé nestalo, ale Juventusu to zřejmě moc nevadí. Získal důležité tři body a zejména první poločas se mu povedl nad očekávání dobře. Turínský celek je díky tomu nyní na druhém místě za Neapolí, zatímco Udinese se pomalu přibližuje nechtěným sestupovým příčkám a čeká jej ještě hodně velká práce.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2 2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Houfi

1-1

Reagovat
KingMaster13

Ten Dybala to byl nákup jako svině a pak že nějakej Tevez je ztráta

Reagovat
smazaný uživatel

Tevez ztrata je. Svym odchodem pomohl prichodu Dybaly, ale na jeho prestupovce nebo platu to asi nestalo. Mezi nama, Dybala - Tevez by byla lepsi dvojka

Reagovat
smazaný uživatel

Videl jsem sice jen prvni polocas (coz znamena asi tak 80% fotbalu v tomto pripade), ale moc se mi libil krome Dybaly i Mandzukic. Nejenom ta penalta, ale vybojoval/udrzel spoustu balonu. Nepostaval za bukem a prekvapive makal.

Momentalne na nej Morata nema, mozna Zaza, ale tezko rict, jestli by byl schopen tim svym blaznivym stylem odehrat celej zapas.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele