16. kolo
12.12.2015 20:45 CET
0 : 4
(0:2)

Reportáž

Inter veze z Udine vysokou výhru

Inter zdemoloval svého soka a z Udine si veze tři body za pohodlnou výhru. Na stadionu Friuli se dnes večer hrál hodně zajímavý fotbal a Nerazzurri nakonec slaví vysokou výhru 4:0. O góly se podělili Icardi, Jovetić a Brozović.

Inter Milán byl jasným favoritem proti domácímu Udinese a při pohledu na úvodní sestavu se to jen potvrdilo. Dostalo se na esa jako Ljajić, Perišić, Icardi i Jovetić. Před brankářem Samirem Handanovićem působili Montoya, Miranda, Murillo a Telles.

Domácí Zebry vyslaly do útoku kapitána Antonia Di Nataleho, který se neustále rozmýšlí, jak dlouho ještě bude hráčskou ikonou pro Udine. Vedle něj se postavil Francouz Cyril Théréau. Brankáři Karnezisovi bylo více než jasné, že jej čekají perné chvíle. Pomáhat mu měli Wague, Domizzi a Piris.

Hodně aktivní první minuty musely diváky na stadionu Friuli bavit. V sedmé minutě jsme viděli první větší šanci utkání a podle očekávání na straně Interu. Perišić potáhl míč po straně a předkládal jej volnějšímu Stevanu Jovetićovi do druhé vlny, ale ten napálil jen brankáře Karnezise.

Brankář Samir Handanović mnoho práce neměl a vyzkoušel jej snad jen Iturra, ale ten pálil z poměrně velké vzdálenosti. Po faulu Adema Ljajiće se domácím naskytla příležitost. K míči se postavil ostrostřelec Antonio Di Natale a míč nakonec poslal jen těsně vedle Handanovićovy brány! A zase platilo staré známé "nedáš-dostaneš". Mauro Icardi se s míčem u nohy dostal do samostatného úniku a ačkoli se Karnezis hodně snažil, inkasoval - 1:0.

O osm minut už to bylo o dvě branky. Zkušený obránce Domizzi totiž nezvládl zkrotit jednoduchou přihrávku a nahrál do běhu Stevanu Jovetićovi. Ten si poradil famózně a přehodil vyběhnuvšího řeckého brankáře!

Deset minut před koncem první půle se do šance dostal Cyril Théréau, jenže zakončil těsně vedle. Po nahrávce od Jovetiće pak španělský bek Montoya zakončoval jen do brankáře Karnezise a ten se musel vytáhnout také proti další šanci. Krásná rána Fredyho Guarína jej musela hodně vylekat.

Do druhého poločasu nastoupily oba týmy v nezměněných sestavách a obrázek z první půle se opakoval i tady. Nejprve pálil mladík Bruno Fernandes a po teči se dokonce míč kutálel v síti, jenže kvůli ofsajdu platit branka nemohla. Krásnou kombinaci mezi Icardim a Jovetićem na poslední chvíli zastavil pohotový Ivan Piris. Po hodině hry pak ze hřiště odešel Stevan Jovetić a nahradil jej Marcelo Brozović.

Dvacet minut před koncem pálil ze zajímavé vzdálenosti Antonio Di Natale a Handanović míč vyrazil jen před sebe na volného Francesca Lodiho. Ten si ale počínal hodně ospale a mířil vedle. Brankář Orestis Karnezis pak likvidoval ránu obránce Murilla, který předvedl skvělé sólo. Jinak se hra ale uklidnila.

Možná, že to byla jen taktika od trenéra Manciniho, protože závěr utkání měl Inter naprosto luxusní. Domácí Udinese hořelo v obraně a Lodi udělal další hrubku. Nahrál přímo na kopačku Maura Icardiho, který si s ničím hlavu nelámal a propálil Karnezise potřetí! Stále to ale nebylo všechno.

Do střelecké listiny se pak zapsal ještě Marcelo Brozović, kterého naposledy chválil i trenér Roberto Mancini. Marcelo Brozović si seběhl s míčem k pokutovému území, obhodil si obránce Zeber a trefil se na vzdálenější tyč do šibenice! Na další branky už Inter neměl čas, ale nevadí mu to. Domácí naopak jen smutně odcházeli ze hřiště a jejich trápení pokračuje.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
milan78

1:3

Reagovat
cink

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Pojďme Inter 0:2 nebo 0:3 Ljajić gól a Maurito anebo Jovetič by se mohli probudit!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Paráda

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele