34. kolo
20.04.2016 20:45 CET
2 : 1
(1:1)
Stadión:
Dacia Arena, Udine

Reportáž

Udinese Calcio - ACF Fiorentina 2:1

Fotbalisté Udinese dokázali přetlačit Fiorentinu a díky výhře 2:1 udělali důležitý krok na cestě za konečnou záchranou. Fiorentina vzdala boj o Ligu mistrů již dříve a sezonu nejspíše už dohrává.

Viola si těžko mohla představit horší začátek, už po 120 sekundách si nepohlídala rohový kop a hlavičkující Duván Zapata poslal domácí do vedení. O několik málo minut později mohli domácí znovu udeřit ze standardní situace, tentokrát z volného přímého kopu. Cyril Théréau střílel dobře, ovšem těsně minul branku. Fiorentina si toto varování vzala k srdci a přidala. Výsledkem bylo několik dobrých náznaků šancí a především zasloužené vyrovnání. Tomovićův ukázkový centr doplachtil až k Záratemu, jehož hlavičku sice Karnezis vyrazil, ovšem s následující dorážkou už těžko mohl něco dělat.

Udinese si další šance vypracovalo až ve 38. minutě, kdy nejprve Adnanův centr na poslední chvíli sebral Tatarusanu a vzápětí po obrovské hrubce rumunského brankáře netrefil šajtlí prázdnou branku Duván Zapata, přesněji řečeno orazítkoval tyčku! Zebry do konce poločasu rozezvonily brankovou konstrukci ještě jednou, v nastavení přizvedl do tyče hlavičku Danila Théréau.

Na Stadio Friuli se každopádně bylo na co dívat, šancí bylo několik na obou stranách a i druhý poločas měl co nabídnout. V 54. minutě se domácí znovu ujali vedení. Widmer našel přesnou přihrávkou Théréaua a ten nekompromisně zakončil - 2:1. Fiorentina tentokrát nedokázala správně reagovat a vůbec do ničeho se nedostávala, naopak po úniku Zapaty mohla prohrávat už o dvě branky. Viola sice držela naději na vyrovnání až do závěrečného hvizdu, ale prosadit se nedokázala.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele