17. kolo
20.12.2015 18:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Montella konečně zabral, Doria porazila Palermo

Sampdoria Janov konečně zabrala a trenér Vincenzo Montella si může alespoň trochu oddychnout. Jeho svěřenci mu udělali radost a vyhráli nad Palermem poměrem 2:0.

Trenér Montella si rozhodně představoval klidnější a úspěšnější vstup do nového angažmá. Stále tak trochu hledá ideální sestavu a dnes vyslal do boje rozestavení se dvěma podhrotovými hráči Carbonerem a Sorianem. Ti podporovali jediného vysunutého hrota, kterým byl známý bouřlivák Antonio Cassano. Jen na lavičce začal oslavenec Christodoulopoulos, který v den utkání slavil 29. narozeniny.

Palermo se rovněž bojí o svého trenéra, protože jeho poslední výsledky rozhodně nejsou příjemné. Dnes nasadilo zálohu Hiljemark, Jajalo, Čočev. Franco Vazquez měl tvořit hru pro dva útočníky, kterými se stali Gilardino s Trajkovskim. Aktivnějším celkem byli ale domácí. Carlos Carbonero se prodral až do vápna a našel tam volnějšího Roberta Soriana. Jenže kapitán Dorie z voleje vysoko přestřelil! Na opačné straně pálil Vazquez, ale rovněž mimo.

Alberto Gilardino chce v Palermu ukázat, že má stále co nabídnout. Jeho sympaticky se rozvíjející akce ale skončila střelou jen do boční sítě. Fernando si sice hezky zasekl na hranici vápna balon, ale pálil jen do míst, kde byl připravený brankář Sorrentino. S dalším projektilem přispěchal Antonio Cassano, jehož rána skončila těsně nad břevnem! Po centru od rohového praporku se nakonec dostal k zakončení Cassano, jehož pokus zablokovali obránci Palerma.

Po rychlé akci se málem prosadil mladý Slovák David Ivan, ale scházel mu asi jeden krok, aby zakončil do prázdné brány! A pouhou minutu před koncem se musel ukázat brankář Stefano Sorrentino, kterého vyzkoušel z přímého volného kopu Brazilec Fernando! Nástup jako hrom se Dorii povedl na začátku druhé půle. Antonio Cassano si dobře všiml nabíhajícího kapitána Roberta Soriana, který umístil střelu mimo dosah Sorrentina - 1:0.

Se střeleckým pokusem Trajkovskiho po hodině hry si brankář Emiliano Viviano poradil bez obtíží, na druhé straně byla střela Franca Vazqueze úspěšně sražena na rohový kop. Patnáct minut před koncem utkání se ale skóre přeci jen měnilo ještě jednou. Premiérovou branku v letošní sezoně si připsal na konto David Ivan, který dostal míč od střídajícího Luise Muriela a krásným lobem přehodil brankáře Sorrentina! V nastaveném čase ještě Lorenzo De Silvestri hlavičkoval jen do brankáře.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, tuttomercatoweb.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele