3. kolo
14.09.2015 20:45 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Eder a Soriano porazili Bolognu

Sampdoria si nakonec poradila s Bolognou, i když hosté v Janově velmi dobře bránili. Rozhodly trefy Edera a Soriana, obě padly ve druhém poločase.

Dodatečný zápas třetího kola v Itálii svedl dohromady celky Sampdorie Janov a Bologně. Původně se mělo hrát v neděli odpoledne, ale vinou špatného počasí bylo utkání odloženo na neděli večer. Bologna měla co napravovat, protože v dosavadním průběhu sezony ještě nebodovala. Sampdoria si stále zvyká na přestavbu kádru a nového trenéra Waltera Zengu.

Bologna se od prvních minut snažila držet míč a útočit. Po pokusech Taidera a Destra se do míče opřel také Brienza. Na opačné straně hřiště poměrně slušnou akci předvedl Roberto Soriano, který nakonec celou akci zakončil nepřesnou střelou. Po deseti minutách zkušený křídelník Giaccherini poslal míč při standardní situaci do břevna, od kterého se balon odrazil mimo! Po patnácti minutách se do míče opřel také Muriel, ale ani on se nemohl radovat z gólu.

O chvíli později musel trenér Zenga poprvé sáhnout do sestavy, protože se mu zranil obránce Mattia Cassani. To nebylo jedné vynucené střídání, protože ze hřiště musel Giaccherini. Jeho místo zaujal Luca Rizzo. Poločas se pomalu blížil ke konci a my jsme zatím neviděli žádnou akci, která by diváky přímo zvedla ze židlí. Bologna sázela na protiútoky po stranách, jenže ty měla Doria velmi dobře obsazené. Domácí Blucerchiati se zase pokoušeli uspat soupeře postupnou kombinací, ale dařilo se jim to spíše u diváků.

V podání obou soků to ale bylo především hodně statické a bez nápadu. Brankáře Viviana z klidu vyrušila až dělovka Donsaha z konce první půle. Druhá půle začala podobně nevzhledně, neboť nepřesností a individuálních chyb bylo stále požehnaně. Velkým nebezpečím pro hráče Bologni byl Eder, který svým zrychlením a technikou dokázal několikrát dostat svůj celek do početní výhody na půli soupeře, jenže málokdy z toho bylo přímé ohrožení Miranteho brány.

Soriano sice po krásné akci trefil břevno, jenže se nacházel v ofsajdu. Jakékoli šance Bologně na bodový zisk vzaly za své poté, co Luca Rizzo nesmyslně zatáhl za dres Soriana a vysloužil si druhou žlutou kartu! Sampdoria dostala skvělou výhodu, kterou chtěla využít. Jenže se jí stále nedařila finální nahrávka. S příchodem Angela Correy se sice hra trochu zrychlila a zpřesnila, jenže na pozornou obranu Felsinei to nestačilo.

Nikoli stoprocentní, ale rovnou dvěstěprocentní šanci zahodil Luis Muriel, který si obhodil dva protihráče a vnikl do vápna, jenže pak míč nastřelil těsně vedle tyče! Jak se to dělá, ukázal svému kolegovi Eder. Zkušený útočník si naběhl do vápna, ustál atak od Maietty a prostřelil brankáře Miranteho! Pátá branka Ederova ve třech utkáních. A nebylo to ani zdaleka vše, protože o pár minut později Correa obešel dva protihráče, nahrál Sorianovi a čerstvý kapitán z pětadvaceti metrů propálil vše před sebou!

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Sampdoria-Bologna-1

Reagovat
KingMaster13

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Ako hral včera Ivan? A nemal stáť kvôli červenej karte?

Reagovat
smazaný uživatel

stál minulém zápase v Neapoli, Žádný zázrak nepředvedl

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele