35. kolo
24.04.2016 15:00 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Sassuolo vykradlo Turín, Býci padli

Sassuolo dokázalo porazit domácí Turín a opět potvrdilo svoji nepředvídatelnost. V prvních deseti minutách jsme viděli dva góly, výhru 3:1 pak pro Sassuolo pečetil mladý hrot Trotta.

Turín v minulém kole padl, ale odvedl velmi dobrý výkon. Dnes chtěl konečně sbírat i body, k čemuž měl za soupeře nepříjemné Sassuolo. Domácí Býci vyběhli na stadion s hrdinou Belottim na hrotu útoku, ofenzivním partnerem mu byl Josef Martinez. Do hry se od začátku dostaly i opory jako Pres, Glik nebo Padelli. Hosté vsadili na tradiční sestavu s Berardim, Sansonem nebo Falcinellim. Od začátku začali i Duncan s Pellegrinim.

Turín začal opravdu hodně aktivně a jako první se mohl radovat Andrea Belotti. Po více než minutě hry se dostal k odraženému balonu na hranici šestnáctky,jenže z otočky pálil těsně vedle! A to jej mrzelo dvojnásob poté, co se Sassuolo dostalo do vedení! O pouhou minutu později totiž skvělým centrem Duncan oslovil nabíhajícího Nicolu Sansoneho, který perfektní hlavičkou poslal hosty do vedení!

Jenže Býci se nevzdali a ihned se chopili iniciativy. Daniele Baselli pronikal s míčem u nohy středem pole, kolmou nahrávkou našel Bruna Perese a ten si uměl poradit. Elegantně se protáhl mezi dvojicí protihráčů a krásný balon poslal přesně k tyči Consigliho brány - 1:1.

Po poměrně divokém začátku se tempo hry trochu uklidnilo a oba týmy se začaly soustředit především na obranu. Sassuolo zvolilo taktiku střelby ze střední a větší vzdálenosti, jak tomu bylo v případě Duncana s Berardim, ranou protáhl Consigliho rovněž Acquah. Turín se málem před odchodem do kabin dočkal druhého gólu. Belotti není jen snajpr, ale umí šance také vytvářet. Tentokrát krásným pasem vybidl Josefa Martineze, jenže jeho ránu zastavila tyč!

Krátce po nástupu obou jedenáctek na hrací plochu se zastřeloval Andrea Belotti, který nakonec pálil jen těsně nad. Sassuolo častěji kombinovalo a pomalu se dostávalo do tlaku. Deset minut po změně stran našel Francesco Magnanelli kolmou nahrávkou Falcinelliho, který málem vystřelil. Pod nohy se mu ale včas vrhl brankář Padelli a zachránil Turín. Sassuolo dál pokračovalo v aktivní hře a Turín naopak upadal. Neroverdi rozehráli dvacet minut před koncem rohový kop zakončený hlavičkou, ale na místě byl Padelli, který šanci obřím skokem zlikvidoval.

Ani brankář Padelli ale nezachránil svůj celek poté, co o pouhou minutu později Federico Peluso vyskočil lépe než jeho strážce a hlavou usměrnil dlouhý pas do sítě - 2:1 pro hosty.

Ani to ale nebylo všechno. I když Turín vrhl poslední zbytky sil do útoku, k ničemu mu to nebylo. Naopak se ještě jednou prosadili hosté. Konkrétně mladý útočník Marcello Trotta, který pokračuje v dlouhé tradici mladých Italů, jež Sassuolo kupuje. Po samostatném úniku zasunul míč k tyči!

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele