4. kolo
20.09.2015 15:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Sampdoria opět nestačila na Turín, hvězdou Quagliarella

Sampdoria Janov chtěla odpovědět na poslední nepodařené utkání proti turínským Býkům, ale její vendeta bude muset počkat. Ani dnes se totiž janovskému celku nedařilo a ten nakonec prohrál. Býci skórovali dvakrát a o oba zásahy se postaral zkušený veterán Fabio Quaglirella.

Hodně zajímavé utkání dvou skvělých soupeřů, kteří se oba nacházejí na poměrně dobrých místech tabulky, slibovalo napínavou podívanou s množstvím akcí na obou stranách. A v podstatě jsme je také dostali. Utkání však bylo rozhodnuté už po třiceti minutách, protože Turín se v nich stal králem zápasu, nastřílel dvě branky a dál diktoval tempo. Důvěru dostali Quaglirella, Baselli, Padelli i nová posila Belotti. Za hosty nastoupili například Pedro Pereira, hvězda Roberto Soriano nebo Eder s Murielem.

Jako první se do akce pustil zkušený bek Molinaro, který pádil po straně a poslal před bránu Dorie nadýchaný centr. Jenže jeho adresát nikde. Taktiku centrů teď Turín může využívat na maximum, protože má ve svém kádru vysokého hrota Belottiho, jenž se pro takový projev ideálně hodí. Po faulu na Edera, který byl v tu chvíli nejlepším kanonýrem v celé Serii A, měli šanci dostat se vpřed i hosté, jenže selhali.

První minuty však patřily jen turínskému celku, který soupeři míč prakticky nepůjčoval. Až po sedmnácti minutách se však mohl oprávněně radovat. Další ze svých slavných sól předvedl zkušený Brazilec Bruno Peres, který dostal míč po krásném centru před bránu. Tam si na něj vyskočil Fabio Quagliarella, který jej pohodlně umístil do sítě a Turín vedl!

Obrana Sampdorie v tu chvíli měla dovolenou, což se projevilo o chvíli později. Po zmatcích ve vápně Dorie se míč dostal až ke Quagliarellovi, kterému stačilo pohodlně jej doklepnout do sítě - 2:0.

Až deset minut před koncem první půle se k míči dostal brazilsko-italský střelec Eder, jenž si zpracoval míč na hranici vápna a vypálil, jenže narazil na pozornou obranu Býků, která míč tečovala na rohový kop. Z následného útoku Býků se málem znovu prosadil Quagliarella, který tentokrát však nechal vyniknout spolehlivého brankáře Federica Viviana! A střela Perese minula těsně bránu hostí. Do druhé půle vstoupili Blucerchiati mnohem lépe a Eder byl blízko brance. Po skvělém sólu málem pálil přesně, jenže s ním se vrátili tři obránci Turína a míč mu nakonec odebrali!

Nevýrazného Belottiho, který se po přestupu z Palerma stále hledá, nahradil zkušený veterán Maxi López. V rámci posílení ofenzívy se trenér Walter Zenga rozhodl pro tah, ke kterému se uchyluje poslední dobou stále častěji - stáhl Ivana a nahradil jej ofenzivnějším Angelem Correou. Hned dvakrát se ale pokoušel vystřelit jiný nováček na hřišti - Maxi López. Ani jednou však jeho pokus nevyšel. Atmosféru zápasu pak okusil i Davide Zappacosta, který vystřídal dnes skvělého Bruna Perese. Následně se ještě dostal do šance López, který však trefil jen boční síť.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele