14. kolo
28.11.2015 18:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Belotti prolomil trápení a pomohl k porážce Bologně

Turínské FC dnes na svém stadionu porazilo Bolognu a jedním ze šťastných střelců se stal také mladý Ital Andrea Belotti. Ten se trefil poprvé po změně dresu. Druhou branku přidal v samotném závěru záložník Giuseppe Vives.

Turínu se podařilo vyhrát, navázat na zlepšené výkony a připsat si tři body. Díky nim je nyní na sedmém místě v nedokončené tabulce Serie A, zatímco Bologna padla. Výsledek ji posunul až na sedmnáctou příčku a pokud vyhraje Frosinone svůj další zápas, spadne až do pásma sestupu.

Před domácím brankáře Padellim nastoupili Bovo, Glik a Moretti, v pětičlenné záloze se objevili Peres, Acquah, Vives, Baselli, Molinaro. O ofenzívu se staralo duo Belotti a Quagliarella. Trenér Donadoni se držel osvědčeného rozestavení se třemi záložníky a třemi útočníky. Miranteho bránili Rossettini, Maietta, Gastaldello a Masina, do útoku se podívali od prvních minut Rizzo, Mancosu a Giaccherini.

Bologna kvůli kartám přišla ještě před zápasem o Mattiu Destra a jeho úlohu tradičního střelce nikdo nezaplnil. Granata naopak servíruje svým fanouškům další radost, když po několika slibných prodlouženích smluv přichází výsledek i na hřišti. Hned od úvodu se do útoku zapojil právě hráč, z jehož prodloužení mají fanoušci asi největší radost - obletovaný obránce Bruno Peres. Jeho akce ale skončila nezdarem.

Střela Baselliho z velké vzdálenosti skončila zákrokem brankáře Miranteho, který vyrazil balon mimo. jeho pozornost vyzkoušel i útočník Fabio Quagliarella, který vypálil hranice dvaceti metrů. Bruno Peres hledal chytrým nákopem vpřed Fabia Quagliarellu, který zkoušel akrobatické zakončení přes hlavu, leč neúspěšně! Po třiceti minutách pálil velmi dobře i Giuseppe Vives, který však ztroskotal na skvělém zákroku pohotového Miranteho!

Na opačné straně se málem procpal do zakončení útočník Mancosu, jenže na obránce Turína byl nakonec krátký. Doslova. Rovněž nástup do druhé půle se mnohem více povedl domácím Býkům, když se opět dostal do šance Bruno Peres. Stejný hráč následně přihrál Belottimu, který celou akci zbrzdil a nezakončil. Poté přišla velká chvíle Fabia Quagliarelly, který ukázal skvělý výběr místa a hlavičkoval do břevna!

Quagliarellu pak vystřídal zkušený Argentinec Maxi López, který měl jasný úkol. Skóroval ale někdo jiný. Nejprve Peres pálil těsně vedle a pak se premiérově trefil Andrea Belotti! Moretti poslal centr do vápna, kde byl Belotti. Ten pohotovou a přesnou střelou po zemi k tyčce nedal Mirantemu šanci - 1:0 pro domácí tým a fanoušci byli ve varu!

Deset minut před koncem pálil z dobré pozice ještě mladík Baselli, následně se domácí diváci dočkali ještě jednoho gólu. Giuseppe Vives totiž využil hrubé chyby v rozehrávce soupeře a poslal míč do prázdné brány!

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1 1

Reagovat
sivi

Bravo Býčí,jen tak dál a v tabulce stále výš.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele