2. kolo
30.08.2015 20:45 CET
3 : 1
(0:1)

Reportáž

Turín otočil utkání s Fiorentinou

Turín sice prohrával, ale opět ukázal, jak moc mu jdou obraty. Violu poslal do vedení Marcos Alonso, jenže stačila chvíle nepozornosti a rázem to bylo 2:1. Třetí branku ještě později přidal Baselli.

Fiorentina v minulém kole snadno přehrála milánské AC a dnes chtěla svůj výkon zopakovat i proti Turínu. Býci však nejsou žádným ořezávátkem a naplno chtějí proniknout do horních pater tabulky. Dnes se tým trenéra Ventury spoléhal na osvědčenou stoperskou trojici Maksimović, Moretti a Glik, v útoku pak dostali prostor Fabio Quagliarella a Josef Martinez. Hostující trenér Paulo Sousa dal důvěru Valerovi, Matimu Fernandezovi nebo Josipu Iličićovi, kteří podporovali vysunutého hrota Kaliniće.

Toskánský celek byl jasně aktivnější v prvních minutách dramatického zápasu a dával o sobě hodně vědět. Domácí často až na poslední chvíli a s vypětím všech sil dokázali udržet hosty na uzdě. Po pasu od Josipa Iličiće pálil Marcos Alonso tvrdou, ale nepřesnou ránu, která brankáře Padelliho nijak vystrašit nemohla. Býci působili dojmem týmu, který zaspal nástup a brzy se jim to nevyplatilo.

Už v desáté minutě se totiž po centru ze strany uvolnil Nikola Kalinić, který hlavou míč usměrnil do nohou brankáře Padelliho a od nich se míč odrazil k volnějšímu Marcosu Alonsovi. Mladý bek vstřelil z pohodlné dorážky svůj už druhý gól v sezoně!

Nikola Kalinić se na hrotu bil jako lev a svému týmu mnohokrát zajistil výhodu. Jako například v další akci, kdy zužitkoval citlivý centr od Gilberta. Padelli byl na místě včas. O minutku později se udála kuriózní situace, když sudí Paolo Tagliavento nařídil pokutový kop pro Fiorentinu, ale o chvíli později po poradě se svým asistentem celou situaci přehodnotil a pískl místo toho faul útočníka Violy!

Turín musel útočit. Na druhou stranu, z minulého kola byl zvyklý na negativní stav. Jenže Fiorentina rozhodně není soupeř, který by si nechal uniknout dobře rozehraný zápas mezi prsty. Po třiceti minutách zadržel rozvíjející se útok Turína zkušený stoper Gonzalo Rodriguez jen za cenu žluté karty, kterou mu sudí Tagliavento ochotně věnoval málem i s podpisem. Přesto to akce Turína dokázalo na delší dobu zastavit a do bot se mohla pořádně obout zase Viola.

Až deset minut před koncem první půle se do vzduchu pověsil veterán Fabio Quagliarella a jeho hlavička nadělala brankáři Tatarusanovi velké problémy. Z následného rohového kopu se kromě skrumáže těl nic nestalo. Do útočení se pouštěl také Josip Iličić, který sice pálil dobře, avšak obrana domácích Býků si poradila bez větších obtíží. Druhý pokus slovinskému tvůrci hry rovněž nevyšel, protože narazil na defenzivní schopnosti neprostupné zdi zvané Kamil Glik.

Do konce první půle už se nic zajímavého nestalo, ale jedno bylo jisté - Turín musel přidat, chtěl-li si zajistit další body. Snažil se o to hned zkraje druhé půle, když pálil poměrně pohotově Avelar. Brankář Tatarusanu si však míč stáhl a rozehrál. V permanenci byl i Padelli, kterého poněkud vylekal Josip Iličić. Stejný hráč se pokusil přímo ohrozit brankáře Padelliho po faulu Kamila Glika, jenže mířil příliš doprostřed. Turín se sice pokoušel o úniky v předních řadách, jenže se až příliš často nacházel v postavení ofsajdovém.

Fiorentina měla utkání ve svých rukou, jenže netušila, co přijde. Stejně jako v prvním utkání se i dnes Turín chtěl prosadit a otočit nepříznivý vývoj. Martineze nahradil Maxi López, místo Benassiho nastoupil Acquah. A jejich přítomnost se brzy pozitivně projevila. Po centru ze strany se k míči dostal Emiliano Moretti a pro obránce netypickým akrobatickým zakončením poslal míč do sítě!

To ale rozhodně nebylo vše, protože Viola si právě vybírala svou smutnou chvíli. O pouhou minutu později předvedla její obrana chybu, které využil hbitý Fabio Quagliarella. Ten vypíchl míč obránci a přesprintoval hřiště. Následně jen tak mimochodem obešel brankáře a zasunul míč do prázdné brány.

To byla chvíle pro nouzové opatření. A to se ve Viole nazývá Giuseppe Rossi. Jenže radovali se jiní. Stejně jako minule se i dnes prosadil mladý talent Daniele Baselli. Patnáct minut před koncem krásnou ranou z dvaceti metrů pojišťoval vedení svého celku! Fiorentina se nadechovala k náporu, jenže ani standardní situace vyřešená Berarndeschim neslavila úspěch.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
KingMaster13

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele