15. kolo
04.12.2015 20:45 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Juventus si poradil s domácím Laziem

Juventus si dnes večer poradil s Laziem a nadělil mu dvě branky. Velký zápas prožil hlavně mladý talent Paulo Dybala, který navíc zaznamenal krásnou branku. Lazio tak smutně čeká na zlepšené výsledky.

Laziu šlo o hodně. Trenér Stefano Pioli se proto pokusil nasadit co možná nejsilnější sestavu. Do hry se tak dostaly esa jako Antonio Candreva, Miroslav Klose nebo Lucas Biglia. V základní jedenáctce jsme navíc našli i stálici mezi třemi tyčemi, brankáře Marchettiho, nebo Kishnu, Bastu a Mauricia.

Juventus toužil dál se posouvat tabulkou vzhůru a dnes mohl několik týmů před sebou pořádně vylekat, kdyby uspěl. Před brankářem Buffonem se objevili Barzagli, Bonucci a Chiellini. Po dlouhé době opět obul kopačky záložník Kwadwo Asamoah a v útoku se vedle zlepšujícího se Mandžukiće prezentoval mladý talent Paulo Dybala.

O první akci se pokoušel Antonio Candreva, jenže jeho rána mířila mimo tři tyče. Juventus tudíž sebral odvahu a Stadio Olimpico zažilo nechtěný start do utkání. Pas z levé strany se totiž odrazil k obránci Gentilettimu, který si jej k radosti hostujících fandů srazil do vlastní brány!

Lazio se tak ocitl v nevýhodné pozici a bylo na něm, zda ukáže charakter a odvrátí hrozbu Staré dámy. O chvíli později se Bianconeri opět vrhli do útoku a míč táhl Kwadwo Asamoah. Předložil jej Sandrovi, který mu balon vrátil. Jenže Asamoah nastřelil jen prvního hráče před sebou.

Lazio začalo přebírat aktivitu v utkání a Juventus se musel bránit. Bonucci doslova složil Milinkoviće-Saviće a z následného centru před bránu musela obrana Juve opět zasahovat. Stará dáma přehrávala svého soka ve středu hřiště především díky Asamoahovi a Marchisiovi.

Po třiceti minutách se hlasivky fanoušků hostí ještě více projevily. Mario Mandžukić si dobře všiml toho, že Dybalu nikdo moc nebrání a nahrál mu. Mladý talent, který má v dohledné době zastoupit úlohu hvězdného Téveze, si poradil skvěle. Nejprve si míč zpracoval a poté jej napálil přesně k tyči! Marchetti se sice natahoval, leč jeho snaha gólu nezabránila.

Druhá branka Laziu ochromila šance na úspěch a ačkoli hráče postupně znovu napadali, jejich obrana už vypadala odevzdaně až dezorientovaně. Konec první půle se rychle blížil, ale hra Lazia stále vypadala bezradně. Po efektivní rozehrávce Maria Mandžukiće se vpřed hnal Lichtsteiner, ale byl zastaven faulujícím Raduem.

Lazio nutně potřebovalo zabrat a podle názoru trenéra Pioliho za to mohli krajní útočníci. Odešli proto Candreva a Kishna, na jejichž místo dorazili Felipe Anderson a Keita Balde. Přesto bylo více aktivní hostující mužstvo. Dušan Basta podcenil souboj se Sandrem, který našel před bránou volného Mandžukiće. Ten ještě vracel míč vedle sebe, ale tam už zasáhla obrana Biancocelesti.

Na druhé straně se do vápna vřítil obránce Radu a padl k zemi, ale dle sudího Bantiho bylo vše v pořádku. Je pravda, že alespoň Keita Balde vnesl do obrany Staré dámy trochu rozruchu, ale jinak byla ofenzivní fáze Lazia bezradná. Juventus velmi dobře bránil a nedovoloval soupeři držet míč častěji.

Trenér Pioli pak stáhl mladíka Milinkoviće-Saviće a nahradil jej někdejším hráčem Juventusu, Alessandrem Matrim. Odpočinout si šel i Asamoah, jehož místo zaujal Patrice Evra. Po sklepnutí od Matriho se k odraženému míči dostal Keita Balde, jenže napálil dobrou střelou jen Buffona!

Do hry se pak v dresu hostí dostali i Juan Cuadrado a Alvaro Morata, aby ještě více zatížili unavenou obranu Lazia. Miroslav Klose po náběhu pálil jen do boční sítě a z následné situace Lazio už nic nevymyslelo.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2 (popř. 2:2) 02

Hmm asi Juventus no...

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Khedira udajne neni v nominaci

Reagovat
Airus

Tažko říct, zase plná marodka. Takže v záloze je to děravý. Píše se o 352 formaci s Lobem na LCM, která by se v útoku měnila na 442, kde by se Lobo vysouval na LM. Ale v nominaci je i Kwadwo, i když ne úplně fit. Tkže to bude asi Padoin a remíza

Reagovat
Houfi

2-1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
bayern987

Miro

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele