38. kolo
14.05.2016 17:00 CET
5 : 0
(3:0)

Reportáž

Juventus rozstřílel Námořníky pěti góly

V opravdu velké pohodě se dnes v podvečer rozloučil Juventus Turín s ligou. Mistr Serie A si se Sampdorií Janov pohrál jako hyperaktivní kočka s nevidomou myší a trenér Montella se dost možná postavil na lavičku Dorie naposledy.

Juventus Turín ligu vyhrál s předstihem, takže posledních pár zápasů v podstatě dohrával. A zatímco minulé utkání se mu podle představ rozhodně nepovedlo, dnes se v magické a oslavující atmosféře na Juventus Stadium rozdávala radost. Alespoň pro domácí, protože hosté cestují zpět do svých domovů zahanbeni a decimovaní. Dnes dostali pět branek a domácí ani jednou nepřekonali. Hodně tomu pomohl i slovenský obránce Milan Škriniar, který dostal červenou kartu už po patnácti minutách.

Ten dostal důvěru od kritizovaného trenéra Montelly a vedle něj dostali šanci i jiní. Debut zažil brankář Alberto Brignoli, který hostuje v Dorii právě z Juventusu Turín. Do hry se za hosty dostali také Dodo, Barreto, Correa nebo Sala. Trenér Allegri naproti tomu nic neriskoval a poskládal velmi silnou sestavu. Našli jsme v ní jména jako Dybala, Mandžukić, Hernanes, Pogba nebo Barzagli s Bonuccim.

Hned od úvodu bylo jasné, kdo je na hřišti pánem. Hostující Sampdoria plnila úlohu přinejlepším diváka, velmi často se ale její hráči proměňovali do podoby tréninkových kuželů. Pouhých pět minut dokázala Doria vzdorovat. Standardní situace se ujal Dybala, jehož centr se krásně snesl na hlavu Patrice Evry. Francouzský obránce možná není vysoký, ale přesto dokázal usměrnit balon hlavou do sítě - 1:0.

Další pohroma se udála po čtrnácti minutách, když se Mario Mandžukić ocitl na trávníku po kontaktu s Milanem Škriniarem, i když tomu trochu přidal. Každopádně, Doria se ocitla v hodně špatné situaci, protože slovenský obránce byl ihned vyloučen a domácí ještě k tomu kopali penaltu! K rozehrávce penalty se postavil Paulo Dybala, který zamířil přesně a nedal Brignolimu šanci zasáhnout!

Mladý brankář musel zasahovat také po další ráně Dybaly, ale tentokrát se ofenzivní talent neprosadil. Jeho rána ze strany Brignoliho nepřekvapila. Po třiceti minutách mohl Dybala pokračovat v gólové parádě, jeho krásný oblouček totiž našel přesně Lichtsteinera. Jenže zakončení běhavého beka zastavilo břevno! Obránci Dorie v tuto chvíli už kompletně nestíhali, čehož ještě do přestávky využil opět Dybala. Krásná rána mladého útočníka znovu demonstrovala, že odchod Carlose Téveze může být zapomenut bez obav.

Kdekdo by asi čekal, že Juventus zvolní a z šatny se vrátí jako mírumilovný tým odhodlaný jen kombinovat, jak to tak u italských týmů za příznivého stavu často bývá. Ani náhodou. Juventus dál dělal čest titulu mistra ligy a radost svým fanouškům. Lichtsteiner se dokázal uvolnit na pravém křídle a následným centrem našel v pokutovém území Mandžukiće, jenže do celé akce se vložil v pravou chvíli Silvestre.

Pak se z Evry stal centrující hráč, když našel Chielliniho. Na toho si ale počíhal skvělý Brignoli. Doria vesele pokračovala v tragickém herním projevu na obou koncích hřiště a brankář Neto si v klidu mohl v bráně otevřít dnešní vydání Gazzetty, aniž by musel hlídat hru. Dvacet minut před koncem dostal Paul Pogba prostor ve středu hřiště, jenže jeho následná rána skončila těsně vedle.

V dnešním utkání skórovali především obránci Juventus, které doplnil jen Dybala. Po vybojovaném rohovém kopu a Brignoliho vyražení napálil balon do brány Giorgio Chiellini. A konečnou pátou branku měl na svědomí jeho kolega Leonardo Bonucci. Bianconeri zahrávali další rohový kop, míč tečoval Morata přesně na nohu zkušeného obránce, a ten už neměl mnoho práce. Juventus se s letošním ročníkem Serie A rozloučil ve velkém stylu. Ironicky se dá říct, že Sampdoria také...

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele