11. kolo
31.10.2015 18:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Derby della Mole ovládl Juventus

Juventus Turín si v městském derby nakonec poradil s Býky, když vyhrál 2:1. Bylo to ale hodně vyrovnané utkání a Stará dáma musela rozhodovat o svém štěstí až v nastaveném čase druhé půle.

Načasováno bylo turínské derby skvěle. Oba týmy zoufale potřebovaly vyhrát, aby se trochu snířžil tlak na jejich trenéry a hráče samotné. Ani jeden z dvou populárních týmů totiž zrovna neexceluje a předvádí výkony hluboko pod očekáváním fanoušků. Domácí Juventus dnes nastoupil s hráči jako Hernanes, Pogba, Marchisio, Khedira či Morata s Dybalou. V dresu hostujících Býků jsme viděli kapitána Glika, kterého v obraně podporovali Bovo s Morettim. O ofenzívu se starali především dva hráči - Quagliarella a Maxi López. O dostatek míčů pro ně pak usiloval Baselli nebo Acquah.

Od prvních minut se hrál hodně opatrný fotbal. Ani jeden z celků se nikam nehnal a hlavně nechtěl udělat chybu, která by jej stála body. Aktivní Fabio Quagliarella měl vzhledem ke své minulosti velkou chuť se ukázat a neustále si nabíhal do prostorů, které obránci Juventusu příliš nezahušťovali. Turín byl o trochu aktivnějším týmem a Starou dámu navíc postihlo nepříjemné zranění. Do stavu nemocných se totiž musel nahlásit německý záložník Sami Khedira, jenž měl zdravotní potíže a byl nahrazen ofenzivnějším Cuadradem.

Ofenzíva Juventusu tou dobu moc nefungovala a snad jen rána, kterou ze svých kopaček vypustil Paul Pogba, se mohla počítat. Turínské derby zatím moc aktivity nenabízelo a kromě střídání jsme zajímavější akci viděli až po dvaceti minutách. Stála ale za to, protože se jednalo o gól. Přihrávka ze strany sedla na kopačku Paula Pogby, který míč podebral a napálil do sítě!

O pár chvil později se rozhodl zakončovat také Juan Cuadrado, kterému ale střela sedla mnohem méně než jeho předchůdci. Na dlouhý pas si nabíhal také Quagliarella, jenže jeho pokus brankář Buffon vykryl. Pět minut před koncem první půle se do velké šance dostával Maxi López, který ještě posunul míč na volnějšího Acquaha. Ten ale v obrovské šanci trefil jen nejbližšího obránce před sebou!

Trenér Giampiero Ventura musel v kabině pronést řádně plamenný proslov, protože jeho hráči potřebovali vstřelit alespoň jednu branku. Snaha o její vstřelení se stala úrodnou pět minut po příchodu hráčů na hrací plochu. První ránu ze standardní situace sice ještě obránci Juventusu dokázali odrazit, ale perfektně umístěnou ránu Cesareho Bova již nikoliv!

Začínalo se od nuly a bylo se opět na co dívat. O chvíli později po inkasované brance musel Bonucci bránit Maxiho Lópeze a zvládl to jen na rohový kop. Z něj se dostal do zakončení polský stoper Kamil Glik, jehož hlavičku Buffon skvěle vytáhl mimo tři tyče! Pak jsme se za dvacet minut dočkali maximálně několika střídání, jinak se na hřišti nic moc nedělo. Moratovu ránu vyrazil Padelli, po rychlém protiútoku se dostal do zakončení Davide Zappacosta. Jeho pokus však i přes lehkou teč vyrazil opět bezchybný brankář Gianluigi Buffon.

Juventus si však vedení zasloužil a v nastavení o něm rozhodl. Nejprve se ke standardní situaci postavil Paul Pogba, který napálil jen břevno. Dorážku Hernanese zlikvidoval brankář Padelli a hostům začínalo být horko. Ještě horší to bylo o minutu později, kdy si kritizovaný Juan Cuadrado naběhl do vápna na centr ze strany a protože k němu míč propadl, zasunul jej do brány! Juventus tak nakonec v posledních vteřinách hry strhl výhru na svou stranu!

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

derby jako řemen, granata má šanci, juve jsou z formy, ale v městském zápase je to všechno jinak, hlavně juve se v derby daří...ale my věříme: forza torino!

Reagovat
smazaný uživatel

Struhadlo před Buffonem?! To je doufám píčovina. Proč nedá Ruganiho???

Reagovat
smazaný uživatel

Másimo ak tento zápas nevyhráš, postavíš zostavu ako vidím hore. Tak si zbaľ kufre a pápá

Reagovat
smazaný uživatel

jako loni v nastavení přišli o bod !!!! to by se z toho jeden pos...!na zápas s interem milám pravděpodobně naživo !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele