23. kolo
03.02.2016 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Juventus těsně porazil Janov

Juventus si bez větších potíží poradil s Janovem, ale dnes rozhodně nepředvedl nic světoborného. Grifové z přístavního města hráli s favoritem občas dokonce vyrovnanou hru a zejména první poločas doma Juventus moc neexceloval.

Juventus se v boji o první místo utkal s Janovem, jehož kádr doznal mnoha změn. Stará dáma mohla sázet na jistotu, takže jsme se dočkali osvědčeného rozestavení v bráně s Buffonem a obranou Barzagli, Bonucci a Caceres. Do útoku se vedle nepostradatelného Argentince Paula Dybaly postavil španělský útočník Morata, jehož forma v posledních týdnech doznala změn k lepšímu.

Trenér Gian Piero Gasperini dobře věděl, že hráči ze sebe musí vydat sto procent, pokud mají mít proti rozjetému soupeři alespoň šanci. Dnes vybral nováčka Cerciho, aby podporoval jediného vysunutého hrota, Leonarda Pavolettiho. Silná záloha měla pět členů, konkrétně Gabriela Silvu, Ansaldiho, Ntchama, Rigoniho a Dzemailiho.

Tempo hry nebylo v prvních minutách právě nejvyšší. Janov se pokusil vystartovat na Juventus s poměrně atraktivním a především agresivním napadáním, což dělalo obraně Juventusu problémy. Kombinace mezi Ntchamem a posilou Cercim byla včas uhašena pohotovým Buffonem. Hodně aktivním hráčem Juventusu byl bezesporu Paul Pogba, který jednu akci zakládal, druhou zakončoval a na třetí se alespoň díval. Janov si s ním moc nevěděl rady.

Janov působil bezradně i v ofenzivní fázi a delší pasáž bez šance uťal až Blerim Dzemaili, který se nevydržel dívat na nudnou kombinaci a vystřelil z dálky. Hráčem, kterého museli hráči Juventusu neustále pečlivě strážit, byl vytáhlý hrot Leonardo Pavoletti, který několikrát zakončoval ostrý centr. Pokaždé mimo. Netrvalo dlouho a Juventus se konečně prosadil. Po třiceti minutách si vzal míč pod patronát Juan Cuadrado, který se skvěle prodral až do vápna a tam poslal míč přes De Maia až do sítě - 1:0!

Juventusu nestačilo vedení o jednu branku a chtěl přidat další zářezy. Od toho je v jeho kádru například Paulo Dybala, který málem využil standardní situaci. Jenže jeho rána mířila těsně vedle tyče. V dalších chvílích se množily karty a hra trošku přitvrdila. Zajímavou ale byla až střela Paula Pogby, který napřáhl ze střední vzdálenosti a vypálil. Mířil nepřesně. Pak se zranil Patrice Evra, který musel střídat a na plac pustil Alexe Sandra.

Asi vícero fanoušků Staré dámy si říkalo, že Janov místy jejich miláčky převyšoval. Těsné vedení mohl Juventus ztratit hned po změně stran, když se Alessio Cerci napřáhl ke střele a Buffon měl hodně co dělat, aby jeho ránu zneškodnil. Bát se nakonec nemusel poté, co skvělý centr nenašel svého adresáta, Leonarda Pavolettiho. Kdepak, Juventus musel přidat, protože dnes toho mnoho nepředváděl.

I proto se na hřiště podíval Simone Zaza, žolík se střeleckým apetitem. Místo mu udělal Alvaro Morata, který jen ze střídačky sledoval obdobný tah v dresu Janova. Cerciho vystřídal mladý hráč zapůjčený z AC Milán, Suso. Juventus dnes neměl moc povedené utkání, protože musel střídat kvůli zranění. Šanci dostal Daniele Rugani, ale jen kvůli zranění Martina Cacerese. Zajímavou akcí se prezentoval Juan Cuadrado, který hledal Paula Dybalu, jenže Argentinec pálil mimo.

Deset minut před koncem čas utíkal daleko více hostům, kteří se ale díky obraně Juventusu prakticky k ničemu nedostávali. Ke změně skóre nepřispěla ani akce mezi Pogbou a Dybalou, protože ji zastavila obrana hostujícího Janova na poslední chvíli.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0 1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele