18. kolo
06.01.2016 15:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Juventus smetl Hellas třemi góly

Juventus Turín si podle očekávání zcela suverénním způsobem poradil s bezbranným Hellasem Verona a po další Dybalově show se posouvá na dočasné druhé místo. Hosté naopak nadále propadají skepsi a beznaději, třebaže předvedli bojovný výkon.

Juventus chtěl potvrdit zlepšující se formu i v dalším utkání a dnes přivítal trápící se Hellas. Hodně dlouhou dobu se spekulovalo o možnostech, které trenéru Allegrimu skýtá slabší soupeř, ale nakonec se mnoho změn v předpokládané sestavě nekonalo. Před Buffonem nastoupil Caceres, Rugani zůstal na lavičce. Do hry se dostali i Khedira nebo Pogba, vedle Dybaly se postavil Morata.

Hellas bojuje o záchranu a zatím se mu jeho snaha moc nevyplácí. Dnes odpoledne chtěl překvapit a v podstatě neměl co ztratit. V základní jedenáctce jsme se dočkali mimo jiné Helandera, Hallfredssona, Siligardiho nebo veterána Pazziniho.

Juventus samozřejmě potvrzoval pozici jasného favorita a od prvních minut se usídlil na polovině veronského týmu, s míčem pevně zakotveným na svých kopačkách. Do vápna Hellasu pronikl argentinský zázrak Paulo Dybala, který ještě servíroval míč před bránu. Tam si pro něj sbíhal obránce Stephan Lichtsteiner a pálil jen těsně vedle! Stará dáma pokračovala v tlaku a brzy byla za svou hru odměněna.

V osmé minutě byl totiž Souprayenem faulován jeden z domácích borců a k nařízené standardní situaci se postavil Paulo Dybala. Skvěle napodobil svůj velký vzor, kterým je argentinský kouzelník Carlos Tévez, a ranou k tyči nedal brankáři Gollinimu žádnou šanci zasáhnout!

Hellas se ale rozhodně nechtěl nechat zahanbit a Giampaolo Pazzini vyzkoušel pozornost brankáře Buffona poměrně snadno. Jeho pohotová rána ale našla jen rukavice brankáře Buffona. Na opačné straně musel parádní zákrok vytáhnout také Gollini, který zasahoval proti ráně francouzského záložníka Paula Pogby.

Ke slovu se dostal také nevýrazný a často spílaný Álvaro Morata, který se pokusil o nepříjemnou střelu a nakonec mířil jen do skvělého brankáře Golliniho, jenž míč vytěsnil mimo. Ten musel zasahovat také po půl hodině hry, když jej pořádně protáhl záložník Claudio Marchisio. Pak se Juventus na delší dobu kreativně odmlčel.

Aby se ozval před odchodem do kabin. Na skvělý pas od faulovaného Paula Dybaly si v závěru naběhl obránce Leonardo Bonucci a tvrdou hlavičkou jej poslal nekompromisně do sítě - 2:0!

Juventus dál pokračoval v obléhání brány hostujícího Hellasu a usídlil se na jeho polovině také zkraje druhého dějství. Někteří příznivci Staré dámy se možná vyděsili po skluzu Hallfredssona proti Dybalovi, ale nakonec byl argentinský šikula zpět na trávníku jen po pár momentech. Hellas stále nevěděl, jak otevřít pečlivou obranu svého soka, i když snahu mu upřít nelze.

Juventus pohodlně vedl, měl na své straně dostatek kvality na udržení současného stavu a vpředu vychvalovaného mladíka Paula Dybalu. Hellas poslal do hry novou krev, přišli Juanito a Urby Emanuelson. Ale ani jeden z nich se dlouho nedostával do tempa. Unaveného Samiho Khediru na opačné straně nahradil mladík Stefano Sturaro.

Následné minuty působily dojmem, že se dohrávají pouze z povinnosti. Juventus sice kontroloval průběh hry, ale nijak vážně se do útočení nedral. Hosté zase neměli síly ani kvalitu na zdramatizování zápasu. Rozdíl mezi Moratou a Zazou ukázal střídající Ital deset minut před koncem, když si naběhl na skvělou nahrávku z hloubi pole, obešel brankáře Golliniho a chladnokrevně zakončil do prázdné brány.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0 1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Rugani nevěřím, že nastoupí, stejně jako útok Dybala-Morata

Reagovat
Furia Ceca

Rugani bude hrát, Barza je mimo. Útok se po tý pauze netroufnu tipovat, z těch čtyř může nastoupit každej.

Reagovat
smazaný uživatel

dybala-morata snad ještě nebyl, od začátku

Reagovat
Furia Ceca

Několikrát jo, například v domácím zápase proti Seville. Navíc Morata mi přišel na závěr podzimu jako nejslabší... Zaza prokázal svojí platnost, Mandžukić chytil formu jak hrom a Dybala je prostě jasná jednička. Má to teď těžký Alváro.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele