13. kolo
21.11.2015 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Juventus FC - AC Milán 1:0

Juventus potvrdil vzrůstající formu a znovu dokázal, že současný AC Milán mu plně vyhovuje. Hráči Staré dámy to ale neměli jednoduché, Gianluigi Donnarumma většinu jejich pokusů kryl, ovšem na situaci ze 64. minuty už byl krátký. Jedinou branku zápasu obstaral Paulo Dybala.

Měl to být generační souboj brankářů. V brance Juve velezkušený Gigi Buffon, v té milánské pak teprve šestnáctiletý Gigi Donnarumma. Byl to milánský brankář, který měl mnohem vice práce a nakonec i přes jednu inkasovanou branku obstál dobře.

V 5. minutě se dostal k první střele z voleje Kucka, ale netrefil přesně branku. Na druhé straně to o několik minut později zkoušel z velké vzdálenosti Marchisio a Donnarumma byl na místě. Před koncem prvního poločasu ještě dvakrát ohrozil milánskou branku Hernanes. Nejprve střílel z dálky vedle a krátce na to z volného přímého kopu donutil k výbornému zákroku Donnarummu. Diváci na stadionu rozhodně neviděli ofenzivní hody, hrálo se svižně, žádné závratné tempo se nekonalo.

Také druhý poločase měl navrch Juventus. Ve vápně si dobře udělal prostor Alex Sandro, ale stejně jako jeho kolegové netrefil branku. Hráči Staré dámy to hodně zkoušeli z velkých vzdáleností, věděli, že je v brance teprve šestnáctiletý klučina, nicméně ten byl skvěle připraven a z těchto střel za sebe nic nepropustil. Dalším příkladem byla pumelenice Pogby, kterou vyrazil na rohový kop. Ale domácí stupňovali svůj tlak a nakonec se v 64. minutě ujali vedení. Alex Sandro odvedl skvělou práci, ve vápně našel Dybalu, který nekompromisní ranou nedal Donnarummovi žádnou šancí - 1:0 pro Juventus.

Talentovaný Dybala byl následně při chutí a jeho další ránu musel krýt brankář AC. V 71.minutě se k ojedinělému protiútoku odhodlalo AC. Cerci se skvěle protáhl po pravé straně a jeho následný centr propadl ke Kuckovi, který jen přestřelil. V závěru už se žádný tlak Rossoneri nekonal a jelikož už další branku nepřidalo ani Juve, skončilo utkání nejtěsnějším vítězstvím domácích.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:3....FORZA GRANDE AC Milan.....

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2 0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele