8. kolo
18.10.2015 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Derby d'Italia skončilo bez branek.

Derby d'Italia mezi Interem a Juventusem vítěze nepoznalo. Diváci na vyprodaném stadionu Giuseppe Meazzy se branky nedočkali, ačkoliv šance k vidění byly. Nejblíže vstřelené brance byl Brožović, jenž orazítkoval břevno a také Khedira, který pro změnu trefil tyč.

Souboj dvou rivalů nabídl od úvodní minuty vypjatou podívanou. Oba celky si opravdu nic nedarovaly a hlavní arbitr zápasu pan Paolo Valeri musel několikrát krotit emoce, však už v první čtvrthodině rozdal čtyři žluté karty! Také na šance se nemuselo čekat dlouho. První tutovku měl Juventus, Pogba posunul míč rozeběhnutému Cuadradovi, který tvrdou ranou na přední tyč pořádně prověřil Handanoviče. Stará dáma ještě kopala rohový kop, ale z něho žádné nebezpečí nevzešlo. Do dobré střelecké pozice se dostal i Zaza, jenže střílel hodně nepovedeně. To bylo na dlouhou dobu ze strany Juventusu vše a iniciativu postupně přebírali Nerazzurri.

Ve 25. minutě Brožović umotal Cuadrada, jeho centr ještě hlavou prodloužil Perišić a Bonucci zasáhl míč rukou. Ačkoliv se domácí dožadovali penalty, byla by popravdě velmi přísná. Stoper Staré dámy měl ruce u těla a sudí celou situaci posoudil dobře. Inter ale získával převahu a to místy až drtivou. Po rychle rozehraném rohovém kopu předvedl Brožović krásnou technickou střelu a Buffona zachránilo břevno! O pár minut později vybídl Felipe Melo výborným pasem za obranu Icardiho, ale tomu chyběl ještě krok k úspěšnému zakončení. První poločas slavného Derby d'Italia tak branku nenabídl.

Trenér Staré dámy Massimiliano Allegri měl o přestávce svým svěřencům rozhodně co říci. Juve nehrálo dobře, ale na začátku druhého poločasu se to změnilo. Hosté do druhé půle vlétli lépe a málem slavili vedoucí branku. Cuadrado už sice propálil Handanoviče, ale míč si cestu do branky nenašel. Na druhé straně se musel po Jovetičově střele natahovat Buffon.

Vůbec největší šance Juventusu přišla v 69. minutě, Morata ve vápně udržel balón, přihrál jej úplně volnému Khedirovi a ten v ložence orazítkoval tyč! V 84. minutě Jovetič jen napálil volný přímý kop z velmi dobré vzdálenosti do zdi a krátce na to z podobné vzdálenosti, jen z jiné strany, Perišić netrefil branku. Poslední minuty zápasu byly hodně dramatické, nicméně kýžený gól nepřinesly. Inter tak remizoval s Juventusem 0:0.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (9)

Přidat komentář
Houfi

1-1

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle zvládneme a ze stré dámy uděláme důchodkyni

Reagovat
smazaný uživatel

"Staré

Reagovat
smazaný uživatel

1-1

Reagovat
smazaný uživatel

Pogba a Morata zraneni.... to se musi vyuzit!! 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

To máš blbý info oba budou hrát a nejspíš oba i v základu...

Reagovat
smazaný uživatel

nevsiml sem si,ze to byl par dni starej clanek,ale odhadovali to na dva tydny....

Reagovat
smazaný uživatel

Tentokráte by to mohl Inter doma zlomit. 1:0.

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 pro Juve

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele