29. kolo
12.03.2016 20:45 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Inter přehrál Bolognu, ta se trápí

Inter Milán dnes večer těsně přehrál hostující Rossoblu, Bologna odjíždí z města módy bez bodů. O to se postarala především dvojice Danilo D'Ambrosio a Ivan Perišić. Bologna se sice také přesně trefila, ale zabrala až příliš pozdě.

Inter dál sní o třetím místě, na které mu aktuálně scházejí jen dva body. Pro tuto chvíli Inter Milán dokázal odsunout Fiorentinu, která však má ještě jeden duel k dobru. Od prvních minut dal trenér Roberto Mancini důvěru hráčům jako Eder, Ljajić, Perišič nebo Icardi v útoku, zatímco před brankářem Handanovićem působili D'Ambrosio, Miranda, Jesus a Nagatomo. Hodně zvláštní muselo být utkání pro hostujícího útočníka Mattiu Destra, který byl v Interu vychován. Dnes jej měl pomáhat srazit.

Od prvních minut se hrál poměrně živý fotbal na obou stranách hřiště a oba brankáři museli být ihned k dispozici. Především Inter dával najevo, že dnes si chce rozhodně nechat tři body a pokračovat tak v útoku na Ligu mistrů. Dokázat to mohl například zkušený útočník Eder, který se po zdlouhavé kombinaci dostal ve vápně Rossoblu k míči a napálil jej těsně vedle vzdálenější tyče.

Trenéra Roberta Manciniho zřejmě vůbec nepotěšila 11. minuta, protože v ní musel střídat svého elitního střelce, Maura Icardiho. Toho nahradil záložník Kondogbia a Inter musel pozměnit rozestavení. Dalším hráčem, který opustil hřiště až příliš brzy a ještě k tomu ne z vlastní vůle, se stal právě dobře známý Mattia Destro. Také ten se zranil a musel odejít. Následně se po chybné rozehrávce domácích hráči Bologny dostali k balónu a zakončoval Donsah, jenže nebyl úspěšný.

Po půlhodině hry, kdy tempo utkání ustalo, se na celou situaci patrně už nevydržel dívat zkušený stoper Miranda. Jeho nákop ze 40 metrů však brankáře Miranteho z klidu nevyvedl. Těsně před odchodem obou celků do kabin se po rohovém kopu dostal k táhlé střele Marcelo Brozović, jehož pokus ještě tečoval obránce Miranda. Brankář Antonio Mirante si zřejmě hodně oddychlo poté, co míč proskotačil vedle tyče!

První půle byla za námi a druhá měla přinést rozuzlení. Oba týmy nastoupily v totožných sestavách, v jakých o šaten odcházely a chvíli se nic závažného nedělo. Po hodině hry si útočník Ivan Perišič parádně udržel balón po pravé straně hřiště, následně si jej posunul ke středu hřiště na střelu a vypálil. Levou nohou však zamířil těsně vedle tyče! Na opačné straně mohl po nepovedeném rohovém kopu jít Giaccherini do protiútoku, jenže nakonec byl obránci dostižen.

Inter se přesto dočkal první branky. Po přetaženém centru od rohového praporku se míč dostal na hlavu D'Ambrosia, který přihrál ještě lépe postavenému Perišićovi. Ten už neměl problémy se zakončením a Inter vedl 1:0.

A netrvalo to ani tak dlouho, jak by si hosté přáli, a Inter vedl o dvě branky. Přetažený míč vrátil před bránu Miranda a Danilo D'Ambrosio jej umístil do brány!

Hosté se také zapsali na střeleckou listinu, jenže bylo příliš pozdě. Po chybě Kondogbii se k míči dostal Rizzo, který balon posunul na Brienzu. Střídající hráč se parádně opřel do míče a brankář Samir Handanović byl krátký - 2:1. Bologna tak odjíždí z Milána bez bodů, Inter díky lepší druhé půli zaslouženě vyhrál.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0 1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele