1. kolo
23.08.2015 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Jovetić vystřelil Interu tři body.

Inter Milán udolal jedinou brankou Atalantu Bergamo až v nastaveném čase a má tři body. Zápas na Giuseppe Meazza nabídl zajímavou podívanou plnou šancí, zejména na domácí straně a také červenou kartu hostujícího Carmony. Hrdinou se nakonec stal Stevan Jovetić, nová posila, příchozí z Manchesteru City.

Inter neodstartoval utkání vůbec dobře, ba přímo katastrofálně. Kondogbia vyrobil hrubku, následně Dramé přiťukl míč Gomézovi, ale ten hodně přestřelil branku. Domácí si mohli pořádně oddychnout a zakrátko se po ruce Stendarda dožadovali pokutového kopu. Sudí se ale rozhodl nepískat a nejspíše udělal dobře, penalta by byla jinak velmi přísná. Začátek utkání byl tedy pořádně divoký, diváci na stadionu Giuseppe Meazzy se rozhodně nenudili. Bohužel domácí zastihla už po patnácti minutách smutná zpráva. Nejlepší střelec loňského ročníku Serie A Mauro Icardi si přivodil zranění a musel být střídán. Do hry se tak podíval Stevan Jovetić, od kterého se v Interu čekají velké věci.

Střídat už v prvním poločase nakonec musela i Atalanta. Po souboji s Medelem zůstal ležet na trávníku Germán Denis a odnesen na nosítkách nakonec přenechal místo střídajícímu Pinillovi. Pak už se zase začal hrát fotbal a tlak Interu postupně rostl. Ve 40.minutě pálil po krásné akci Brožović, ale obrana Atalanty stihla přizvednout a odvrátit alespoň na rohový kop. Minutu před koncem poločasu mohl odčinit zaváhání z úvodu zápasu Kondogbia, perfektně mu nabil Jovetič, ale ex-monacký záložník nechal vyniknout Sportiella.

Geoffrey Kondogbia se dostal k další ráně po změně stran a Sportiello musel vyrážet na rohový kop. Trio Kondogbia, Brožović a Jovetič začalo dělat hostům velké potíže. Po kontaktu s Cherubinem chtěl další penaltu Jovetić, ale sudí opět nepískal. Šance stále přibývaly a i Atalanta dokázala sem tam zahrozit. Jenomže přišla 71.minuta a ostrý faul Carlose Carmony na Brazilce Hernanese. Hlavní sudí Calvarese neměl pro Carmonovo počínání vůbec žádné pochopení a vytasil červenou kartu. Na Bergamaschi tak čekalo hodně krušných dvacet minut.

Ty se už hrály v podstatě jen před brankou Sportiella. Inter se ale ne a ne dočkat, Rodrigo Palacio sice dostal míč do sítě, ale jelikož byl v ofsajdu, branka neplatila. Když už se čas přehoupl do nastavení, šance Interu na vítězství pochopitelně výrazně klesaly. Jenomže ve třetí minutě se krásnou střelou prosadil aktivní Stevan Jovetić a zajistil Interu všechny body! Nutno říci, že zaslouženě.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jedeme Mašíny 3:1

Reagovat
KingMaster13

3:1 Merda dost dobře posílila a bude patřit mezi týmy co se zapojí o Scudetto Jediné mínus tohohle Mercata je Kovačič

Reagovat
smazaný uživatel

Inter!! 2:0

Reagovat
Forza_Inter

So zálohou Medel, Gnoukouri, Kondogbia 1:0...

Reagovat
celestial-

Reagovat
smazaný uživatel

Inter 3:1 jak jsme psal

Reagovat
cink

4:0 icardi X2 jovetic brozovic

Reagovat
smazaný uživatel

Neskutečný. 3 body jsou doma.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak s touhle zálohou to zas bude na střed tabulky.. snad dotáhnou Perišiče i Lavezziho.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele