28. kolo
05.03.2016 18:00 CET
0 : 3
(0:3)

Reportáž

Doria se chytla, krize Hellasu pokračuje

Hellas Verona opět prohrál a kdyby to šlo, řekl bych, že se stále propadá. Jenže ono to nejde, protože už teď je tým z Verony poslední v tabulce. Dnes si na něm pochutnala Sampdoria, která také potřebuje body jako sůl.

Tým trenéra Vincenza Montelly si může zhluboka oddychnout, protože dnes zvládl důležitý souboj a ukázal, že když má den, není radno ho odepisovat. Domácí se sice snažili, ale na Dorii to nemohlo stačit. Hellas postavil poměrně dobrou jedenáctku, která čítala jména jako Rebić, Toni, Ionita, Golini nebo Helander, jenže dnes to nestačilo a Hellas se tak znovu trápí. Doria začala utkání a skvěle a rozhodla jej prakticky během třiceti minut.

Trenér Montella mohl poprvé jásat už po šesti minutách, kdy jeho svěřenci dominovali. První vážnější akci měl na svědomí Fabio Quagliarella, který postupoval na Golliniho a vypálil. Mladý brankář sice jeho snahu vyrazil, jenže na dorážku od dobíhajícího Roberta Soriana už stačit nemohl. Verona rychle prohrávala a Doria dál na hřišti kralovala.

Fabio Quagliarella dnes neměl moc štěstí a jeho střely se stávaly nechtěnými asistencemi. Tak tomu bylo i po chybě obrany domácích, když míč prakticky snadno převzal právě Quagliarella. Ten následně pálil, jenže mířil balon jen do břevna. Nevadí, od něj se totiž odrazil k pohotovému Antoniu Cassanovi, který nelenil a poslal jej do sítě! Hellasu začalo být jasné, že toto nebude jeho utkání.

Hellas moc často neútočil. K zakončení se sice dostal nakonec Ionita, jenže jeho rána mířila hodně vysoko nad. Po půlhodině tak hosté přidali další povedenou trefu. Po krásném pasu od Lorenza De Silvestriho míč ve vápně Verony propadl až k řeckému záložníkovi Lazarosovi Christodoulopoulosovi, který se do balonu krásně opřel a propálil brankáře Golliniho. Nádherný fotbalový moment, který postavil janovské hráče do ještě větší výhody.

Quagliarella se dostal znovu do výborné pozice, jenže deset minut před koncem první půle pálil jen do boční sítě! Ve 45. minutě se na bránu Viviana hnal dlouhán Toni, jenže narazil na dobré reflexy pohotového brankáře. Stejný duel se s podobným výsledkem následně opakoval také poté, co se oba týmy vrátily ze šaten. Po hodině hry málem Doria přidala další branku. Antonio Cassano ale ve vápně v gólové šanci zazmatkoval a pálil vysoko nad.

Verona měla málo času, ještě méně sil a nápadů na to, aby utkání nějak zdramatizovala. Hosté ji naopak snadno přehrávali a snažili se udržet jen čisté konto. To se jim nakonec podařilo, i když pět minut před koncem musel Viviano opět zasahovat. Mizérie Verony tak pokračuje, stejně jako boj Námořníků o střed tabulky a možná i první desítku ligy. Montella si může pochvalovat dobrý zápas a čisté konto.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2 2

Reagovat
eleven11

2-0

Reagovat
hradec

Hellas 1:2 Sampdoria

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele