25. kolo
14.02.2016 15:00 CET
1 : 3
(1:2)

Reportáž

Immobile přestřílel Palermo

Dnes viděli diváci velký návrat Cira Immobileho z dob, kdy v Turíně prožíval dny své největší slávy. Miláček fanoušků a fanynek Býků se dnes zapsal na střeleckou listinu dvakrát a hodně pomohl Granatě k výhře nad Palermem.

Palermo dnes odpoledne sice dobře začalo, ale opět se ukázalo, že ani sebelepší začátek automaticky neznamená ten správný a pohádkový konec. Palermo nastoupilo v hodně zajímavé sestavě, dočkali jsme se hráčů jako Vázquez, Gilardino, Quaison, Goldaniga, Hiljemark nebo Sorrentino. Turín opět přijel s útočným duem Immobile - Belotti, na něž bude trenér Antonio Conte určitě upírat svůj zrak.

Dalším italským střelcem, který ještě nechce zapomenout na možnou vstupenku do italské reprezentace pro nadcházející EURO, je Alberto Gilardino. Zkušený veterán dostal už ve druhé minutě poměrně hodně volného prostoru a ukázal, že nezapomněl nic ze svého umění. Gilardino dostal skvělý míč do vápna, načež jej postrčil směrem a rychlostí, na které Padelli nemohl reagovat - 1:0 pro Palermo.

Jen o pouhé dvě minuty mohlo být srovnáno, když se Immobile dostal na druhé straně k hlavičce a jen o malý kousek minul pravou tyč. Po pouhých čtrnácti minutách skončilo utkání pro Goldanigu, který se zranil. O pouhé čtyři minuty poté se Ciro Immobile prohnal mezi dvěma stopery Palerma ve vápně a byl jimi shodně sražen. Mladý útočník vzal veškerou odpovědnost na sebe a postavil se i k penaltě. A dobře udělal, protože ji s přehledem proměnil!

Immobile je hodně týmovým hráčem, ale dnes to občas bylo i na škodu. Ačkoli postupoval téměř sám na brankáře Sorrentina, rozhodl se ještě nahrávat do míst, kde tušil spoluhráče Belottiho. Ten se však už k zakončení nedostal. Sám Belotti se řítil na Sorrentina o chvíli později, jenže míč napálil těsně vedle tyče! Po půlhodině hry se ale Turín opět radoval. Po centru Bruna Perese si totiž nešťastně vstřelil vlastní branku Giancarlo González.

Další hráč, který musel opustit hřiště dřív, než bylo v plánu, byl brankář a kapitán domácích Stefano Sorrentino. Ten se zranil a pustil do hry Alastru. Domácí se mohli dočkat branky do té správné brány v nastavení první půle, ale ani jeden ze tří střelců Padelliho nepřekonal! A atraktivní fotbal pokračoval také ve druhé půli. Immobile postupoval v přečíslení s Benassim, nakonec se rozhodl pro přihrávku a Benassi nechal vyniknout parádním zákrokem Alastru!

Když o minutu později kapituloval sám Alastra, zastoupil jej Anđelković a míč vykopl z brankové čáry! Po hodině hry pálil v zajímavé pozici Alberto Gilardino, který měl před sebou prakticky prázdnou bránu! Dvacet minut před koncem utkání se tak prosadil jiný střelec. Ciro Immobile dostal míč za obranu, poradil si kličkou s jediným soupeřem, který se jej chystal připravit o míč, a zakončil pod břevno! A to byla poslední zajímavá šance utkání.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0 1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele