9. kolo
24.10.2015 20:45 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Inter remizoval s Palermem 1:1

Na Sicílii jsme se dočkali jen remízy. Domácí Palermo inkasovalo jako první, když se prosadil Ivan Perišić. O pouhých šest minut později však srovnal domácí útočník Alberto Gilardino a stanovil konečné skóre.

Inter Milán zajížděl na půdu Palerma, které je doma tradičně velmi silné a nebezpečné. Nerazzurri se chtěli revanšovat za poslední nevýrazné výsledky a vytvořit tlak na stále první Fiorentinu. I proto poslal trenér Roberto Mancini na trávník Renza Barbery poměrně silnou sestavu čítající Mirandu, Tellese, Kondogbiu, Medela nebo Jovetiće s Icardim. Domácí se rozhodli pro osamoceného Gilardina, kterého podporoval především Franco Vázquez. Za nimi se objevili hráči jako Rispoli, Maresca, Hiljemark nebo Lazaar.

Od prvních minut se Inter Milán snažil udávat tempo hry, ale velmi často narážel na organizovanou obrannou činnost domácích Rosanero. Zejména mladík Achraf Lazaar se činil, aby přes jeho stranu nikdo neprošel. Palermo zastavovalo nebezpečné hráče Interu často spíše rukama než nohama, svůj účel ale plnila i tato taktika. Dva centry do pokutového území Palerma hostům moc nepomohly.

Za prvních třicet minut bylo k vidění spíše jen dobré bránění na obou stranách a snaha neudělat chybu. Ke střele se posléze dostal Stevan Jovetić, který ale pálil z velké vzdálenosti. Na centr ze strany si nabíhal zkušený zakončovatel Alberto Gilardino, jenže míč netrefil podle svých představ. Palermo rozhodně nebylo jen čekajícím divákem, ale velmi často napadalo rozehrávku hostí z Milána.

Přesto si diváci možná mysleli, že první poločas nabídne trochu víc. Ale ten skončil po hvizdu zkušeného sudího Domenica Celiho bez branek. Oba trenéři zřejmě v šatně pronesli plamenná kázání, protože po změně stran se oba týmy snažily mnohem více. Už pět minut po příchodu hráčů ze šaten se faulu dopustil Enzo Maresca a Inter dostal výhodu trestného kopu. To byla další velká šance pro Nerazzurri.

K němu se postavil Stevan Jovetić a krásně vystřelil. Mířil však jen do míst, kam výtečně doskočil brankář Sorrentino! Nevýrazného Kondogbiu posléze vystřídal ofenzivnější Jonathan Biabiany a jeho přítomnost se ihned projevila. Pět minut po jeho příchodu se totiž Nerazzurri dostali do vedení! Právě Biabiany utekl s míčem po straně, předložil balon Ivanu Perišićovi a mladý Chorvat jen nastavil nohu - 1:0.

Palermo vytáhlo z klobouku podobného králíka. Střídal totiž mladík Quaison a také on se zapojil do gólové akce. Po Quaisonově akci se míč dostal k Vázquezovi. Ten vystřelil a otřel míč o Mirandu tak, že se k němu dostal Alberto Gilardino. V ofsajdu nestál, takže branka mohla být uznána a začínalo se od začátku.

Palermo se nehodlalo vyrovnat jen s remízou. O chvíli později musel Samir Handanović opět zasahovat, když jeho reflexy vyzkoušel Rispoli. Naštěstí pro Handanoviće se do bránění obětavě zapojil také Telles. Na opační straně se o něco podobného pokoušel také Fredy Guarín, který dokonce s pomocí teče a zkušeného brankáře Stefana Sorrentina napálil břevno!

Na poslední tlak Interu se do zápasu podíval Adem Ljajić, který měl strhnout vedení na stranu Manciniho chlapců. Ty ale oslabil obránce Murillo, který dostal deset minut před koncem utkání druhou žlutou kartu, takže musel pod sprchy. Palermo díky své obětavosti a dobrému bránění dokázalo obrat favorita o dva body a s Interem Milán remizovalo. Domácí jsou jedenáctí, Interu patří zatím druhá příčka.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele