34. kolo
20.04.2016 20:45 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Palermo stále žije, s Atalantou si body dělí

Atalanta dnes hrála lépe, ale nakonec si s domácím Palermem jen dělí body. Domácí sice šli do vedení už po dvou minutách, ale celek z Bergama otočil vývoj zápasu. Nakonec však domácí dokázali získat alespoň jeden bod, který jim zachránil Struna.

Ve smutných kulisách bez divácké podpory se oba celky představily na hrací ploše. Palermo doufalo ve tři body, které by jej nasměrovaly ven z osudné trojice sestupujících a velmi dobře začali. Spolehnout se mohli například na největšího ofenzivního tahouna týmu, Franca Vázqueze. Bellini se totiž ohnal po míči ve vlastním pokutovém území rukou, dostal za to žlutou kartu a ještě domácí kopali pokutový kop! K němu se postavil právě tvůrce hry Vázquez a proměnil!

Palermo vedlo o jeden gól a zažilo snový začátek utkání. Podobná situace se ale opakovala také na druhé straně. Domácí Struna fauloval ve vlastním pokutovém území a penaltu zahrávala i Atalanta. Tým z Bergama se opírá o schopnosti Marca Borriella, který minule pomohl rozesmutnit římské AS a dnes dal další gól. Zkušený veterán sám na sobě pociťuje elixír mládí, kterým jsou mu góly. Z penalty srovnal přesně a mohlo se začít od začátku.

Po Gómezově hlavičce míč letěl těsně nad břevno, zasahovat musel také brankář Sportiello po chybě vlastního obránce Dramého. Gómezův centr odvrátil hlavou Struna a do kabin šly oba týmy za nerozhodného stavu. To se mělo změnit poté, co se na hrací ploše v dresu Rosanero představil Alberto Gilardino. Do vedení ale šli hosté, protože Cigarini zakroutil přímý kop parádně na hlavu kolegy Paletty a ten poslal Atalantu blíže výhře.

Palermo bylo jako opařené a chvíli nevědělo, co má vlastně hrát. Na domácích byly nervy jasně znát a nervozita dělala své. Více se faulovalo, méně hrálo. Nastaly dvě nepřehledné situace, které vypadaly téměř násilně, ale sudí jim nechal volný průchod. Palermo se nakonec přeci jen dočkalo a za svou snahu bylo odměněno. K odražené ráně se dostal Struna, který se nerozmýšlel a napálil balon zpět do sítě!

Pět minut před koncem mohl rozhodnout Jajalo, ale Sportiello včas zasáhl. Následně mohl být hrdinou Alberto Gilardino, jenže ani on se netrefil přesně. V závěru ještě neudržel nervy na uzdě Roberto Vitiello a musel být vyloučen. Palermo se ale ještě nevzdává a chce bojovat.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele