22. kolo
31.01.2016 15:00 CET
3 : 2
(2:0)

Reportáž

Bologna FC - UC Sampdoria 3:2

Boloňa si na své konto připisuje další vítězství. V souboji se Sampdorií sice přišla o dvoubrankový náskok, ale nakonec díky proměněné penaltě Destra zvítězila 3:2. Smolařem zápasu se stal Correa, který před koncem vyrovnal, ale vzápětí ve vlastním vápně zahrál rukou.

Sampdoria už mohla nasadit novou akvizici, stopera Andreu Ranocchiu z Interu Milán. Obranná čtveřice Námořníků ale z počátku zápasu vůbec nefungovala. Boloňa vlétla do zápasu jako uragán.

Už po sedmi minutách orazítkoval tyč Mattia Destro a zakrátko už domácí fotbalisté vedli. Donsah se šikovně uvolnil mezi dvěma bránícími protihráči a stříleným centrem našel kopačku Mouniera, který otevřel střelecký účet zápasu. A to ze strany domácích nebylo všechno. Donsah se ve 24. minutě opět zmocnil míče a povedenou přízemní ranou k tyči zvýšil už na 2:0. Pro Sampdorii to byl katastrofický začátek, o chvíli později vstřelil Destro třetí gól, ale sudí ho pro ofsajd správně neuznal.

První poločas skončil pohodlným vítězstvím domácích 2:0, ale Sampdoria se ve druhém dějství výrazně zlepšila a dokázala doslova vstát z popela. V 54. minutě se ujala nenápadná střela Muriela a rychlá kontaktní branka pochopitelně Dorii hodně pomohla. Boloňa naopak znervózněla a s postupem času se více a více soustřeďovala na udržení těsného náskoku. To se jí stalo deset minut před koncem zápasu osudným. Correa se vápně dokázal nadvakrát prosadit a srovnal na 2:2!

Jenomže z hrdiny Correy se nakonec stal smolař utkání. Za šest minut od vyrovnávací branky zahrál ve vlastním vápně rukou a sudí nařídil pokutový kop. Mattia Destro ho v 88. minutě proměnil, Boloňa znovu v zápase vedla a tentokrát už výsledek nepustila.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1 2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele