13. kolo
22.11.2015 15:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Turín dokázal vyzrát na Atalantu

Turínští Býci vezou z Bergama tři body, i když se na ně hodně nadřeli. Jedinou brankou se blýskl obránce Cesare Bovo, který se díky pasu od Baselliho prosadil a stal se hostujícím hrdinou.

Domácí opět vsadili na brankáře Sportiella, hosté se museli obávat především nepřátelské atmosféry a trojice útočníků: Moralez, Denis a Gómez byli těmi, kdo se staral o ofenzívu. Hosté přijeli s pětičlennou zálohou v podání Peres, Acquah, Vives, Baselli a Molinaro, do útoku se postavil Quagliarella a Belotti.

Jako první se do šance dostávali hosté, když nádhernou ránu Quagliarelly vyrazil brankář Marco Sportiello jen před sebe. Následná dorážka už mířila mimo tři tyče. Vives se o chvíli později dostal k odraženému míči a z hranice velkého vápna vypálil, jenže mířil také trochu vedle. Turín jinak mnoho práce brankáři Sportiellovi nepřidělával.

Přízemní rána z kopaček mladíka Andrey Belottiho mířila jen doprostřed brány, na druhé straně prověřil brankáře Danieleho Padelliho Luca Cigarini střelou těsně mimo. Minutu před koncem první půle se zastřeloval Belotti, který hlavičkoval jen do břevna a chytal se za hlavu! To byla největší šance první půle, která šla využít mnohem lépe.

Do druhé půle nastoupila Granata mnohem více smělá. Nejprve pálil poměrně dobře Fabio Quagliarella, který po skvělé kombinaci mířil jen těsně nad břevno. Pak se konečně Turín dočkal. Daniele Baselli vyslal centr před bránu a našel jím naskakujícího obránce Cesareho Bova, jenž se z blízkosti nemýlil - 1:0 pro Býky.

Atalanta nebyla schopná nic dopředu vymyslet a její útoky se často omezovaly jen na individuální průniky tažené Papu Gómezem nebo Maxim Moralezem. Na ty si ale obránci Turína dávali velký pozor, takže brankář Padelli neměl mnoho práce. Až dvacet minut před koncem utkání se do šance dostal "Tank" z Bergama, Germán Denis. Jeho zakončení však po skvělém pasu za obranu mířilo těsně vedle tyče.

Andrea Belotti by mohl klidně být prohlášen za smolaře zápasu, protože nastřelil další brankovou konstrukci. Tentokrát se po jeho ráně ozvala tyč za zády brankáře Sportiella! Deset minut před koncem se do pasu od Gómeze položil Raimondi, který hlavičkoval jen těsně nad břevno! A v další šanci zápasu zastavil opět aktivního Belottiho skvělým skluzem de Roon!

Celé utkání spělo ke svému konci a Atalanta se odmítala smířit se ztrátou bodů. V nastaveném čase ale Bergamaschi znovu inkasovali, i když branka nakonec neplatila. Padla totiž z ofsajdu, takže skóre se už neměnilo. Atalanta je zatím 10., Turín ji těsně předskočil a je na místě devátém. Dnes měl hodně smůly, ale nakonec se raduje ze tří bodů.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Zde se rozcházím s tipem EF 1 .

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Prolomí se černá série a Toro vyhraje? Doufám, že ano.

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele