26. kolo
21.02.2016 15:00 CET
2 : 3
(0:0)

Reportáž

Fialky nakonec porazily Atalantu

Byly to ale nervy! Fiorentina v bláznivé koncovce duelu s domácí Atalantou nakonec bere tři body za těsnou výhru 3:2. O výhře rozhodl až střídající šutér Nikola Kalinić.

Orobici dnes měli za cíl využít domácího prostředí a porazit favorita z Toskánska. Poslední dobou se dříve Ambicióznímu týmu moc nedaří a Atalanta klesá tabulkou. Dnes se tým trenéra Rejy opíral o staré známé tváře jako Toloi, Sportiello, Pinilla nebo Gómez s Kurtićem.

Viola se pokusila odpočinout si po náročném utkání Evropské ligy a do boje vyslala například Vecina, Pasquala nebo Gonzala v defenzivní části. O útočení se měli starat hráči jako Bernardeschi, M. Fernández, Tello nebo Babacar. Jako první se ale musela bránit právě Fiorentina. Ohrozil ji hráč, který byl v zimním přestupovém období velmi blízko k oblečení fialového dresu.

Už ve třetí minutě si totiž míč pro sebe ukradl Papu Gómez a tvrdě vypálil. Mířil však svou skákavou střelou těsně vedle. Pak se o branku pokusila také Viola. To když hosté dostali šanci zahrávat přímý volný kop. K míči se postavil obránce Manuel Pasqual a mířil dobře. V tu chvíli se však do věci vložil brankář Marco Sportiello a dobrým zákrokem poslal míč mimo nebezpečné území.

Fiorentina si musela dávat pozor také na zadní vrátka, čehož málem zneužil obránce Dramé. Rychlostně sice nepatří k nejrychlejším mužům v calciu, ale nakonec dokázal zakončit svůj dlouhý běh. Brankář Tatarusanu si však věděl rady a zachránil svůj celek. Rozhodně jsme se nenudili a oba týmy na tom měly svůj podíl. Na chvíli se zranil Luca Cigarini, ale nakonec první půli dohrál.

Po třiceti minutách hry se Atalanta vydala do útoku a vůbec to nevypadalo špatně. Po rychlé akci tažené po kraji se do vápna dostal Alejandro Gómez, se kterým už obránci Violy pravděpodobně nepočítali a zapomněli na něj. Gómez však poslal z voleje míč těsně vedle. Krátce před koncem první půle zkoušel pozornost Sportiellovu také mladík Tello, jenže jeho chabá rána nemohla zkušeného brankáře překvapit. Do kabin odcházely oba týmy s vyrovnaným stavem.

S tím se samozřejmě favorit nechtěl smířit a v kabině bylo asi hodně dusno. Do druhé půle vešla Fiorentina mnohem aktivněji a třeba Matías Fernandez se prodíral do zakončení. Nakonec se sice chilský stredopolař dostal ke střele, ale ta brankáře Sportiella nevylekala. Celkově se střelba v této fázi zápasu stala hodně oblíbenou disciplínou. Do balonu se opřel Luca Cigarini a jeho příkladu následoval na druhé stráně Milan Badelj.

Trenér Paulo Sousa doznal, že jeho celek potřebuje akutně posílit v útoku. Celkově nám v těchto chvílích utkání moc akcí nenabízelo, takže se na hrací plochu dostali Nikola Kalinić a Borja Valero, stažení byli Bernardeschi a Babacar. Ihned poté mohli hosté jásat, protože Tello poslal do vápna balon přesně na hlavu svého kapitána Matíase Fernandeze, který překonal Sportiella a Fialky vedly!

To byl přesně stav, který jim vyhovoval. Viola kontrolovala vývoj utkání a domácí Orobici nepouštěla k míči moc často. I proto se na hřišti představil domácí útočník Serge Gakpé, který vystřídal neviditelného Marca D'Alessandra. Deset minut před koncem utkání dostal míč za obranu Orobici Cristian Tello a překonal brankáře Sportiella, takže Fialky vedly o dvě branky!

To ale nebylo všechno, protože La Dea se nevzdali. Po čtyřech minutách se totiž míč od rohového kopu dostal k obránci Contimu, který vstřelil kontaktní branku a dal domácím naději! Jakoukoli naději však domácím sebral Nikola Kalinić, kterého si všiml Borja Valero. Zkušený útočník pohodlně skóroval, ale bláznivá koncovka pokračovala. Mauricio Pinilla si v nastaveném čase na zadní tyči zpracoval balon a prostřelil brankáře Tatarusanua!

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2 2

Reagovat
Houfi

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele