12. kolo
08.11.2015 15:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Římské derby pro AS

Derby della Capitale našlo svého vítěze. Stalo se jím AS, které svého arcirivala porazilo o dvě branky. O góly se v dresu Vlků zasloužili Edin Džeko a Gervinho, který se trefil ve druhém poločase.

Vlci se dokázali vybičovat ke skvělému výkonu a porazili Lazio o dvě branky. Svou smůlu konečně protrhl bosenský kanonýr Edin Džeko, navíc se ve druhé půli prosadil ještě Gervinho. Především se ale díky výhře AS posunulo na průběžnou druhou příčku a bude čekat, jak odpoví Fiorentina, která má večerní zápas k dobru. Lazio je zatím až na devátém místě.

Od prvních minut jsme se na hřišti v dresu AS dočkali hráčů jako Vainqueur nebo De Rossi, před nimiž se pohyboval rovnou čtyřčlenný útok ve složení Gervinho, Falqué, Salah a Džeko jako jediný hrotový útočník. Lazio nastoupilo v trochu klasičtějším rozestavení 4-3-3, do kterého se vešli Radu, Gentiletti, Maurício a Basta v obraně. Lulić, Biglia, Parolo jako záložníci podporovali Andersona, Djordjeviće a Candrevu.

Od prvních minut se oba týmy do sebe pustili. Derby je hodně specifický duel, na který oba aktéři ještě dlouho vzpomínají, takže v sázce bylo hodně. Už ve druhé minutě se rychlonohý Gervinho mohl hnát sám na brankáře Lazia, jenže neměl dostatek klidu na zakončení. Rozhodující byla 9. minuta, ve které si Edin Džeko došel ve vápně pro faul a sudí Tagliavento pískal. K míči se postavil sám faulovaný útočník a proměnil! Tvrdou ranou pod břevno se nemýlil - 1:0.

Jen o chvíli později musel do akce také brankář Wojciech Szczesny, který likvidoval šanci Antonia Candrevy. Po dvaceti minutách se AS dostalo ke standardní situaci, jenže na hřišti nebyl ani Pjanić s Tottim. Takže si míč postavil obránce Lucas Digne a po technickém obstřelu mířil mimo. Na opačné straně se mnohem lépe povedlo zakončení Felipemu Andersonovi, který dokonce orazítkoval břevno! Lazio bylo velmi blízko vyrovnávací brance, ale postrádalo štěstí.

Biancocelesti tlačili a málem srovnali o chvíli později, kdy Lucas Biglia pláchl obraně AS a po jeho centru se míč dostal až za záda brankáře Szczesného. Jenže na jeho místo zaskočil Antonio Rüdiger a míč odklidil do zámezí. V další šanci se zjevil Edin Džeko, který chtěl přidat druhou branku dnešního duelu. Po pasu od Gervinha však těsně minul tyč. Do ní naopak pálil krátce před odchodem do šaten Radja Nainggolan.

Lazio bylo mnohem aktivnější při vstupu do druhé půle, když se o zakončení postupně snažili Lulić a Felipe Anderson. Deset minut po změně stran se do hry podíval také Alessandro Florenzi, kterému zdravotní stav nedovolil odehrát celé utkání. Vystřídal Mohameda Salaha a hned po jeho příchodu padla druhá branka do sítě Marchettiho.

Pas za obranu dostal rychlík Gervinha, kterého se zkrátka velmi těžko zastavuje. Nejprve si míč zpracoval do běhu a pak prostřelil i špatně postaveného brankáře Federica Marchettiho!

Lazio se snažilo ze všech sil dát alespoň jednu branku a na hřiště se postupně dostali i Keita a Miroslav Klose. Druhý Keita, tentokrát v dresu Giallorossi, se na hřiště dostal místo bojovníka Vainqueura. Krátce před koncem utkání se do hry zapojil ještě druhý hrot Lazia, Alessandro Matri. Za ovací ve stoje se s fanoušky loučil Gervinho, kterého nahradil mladík Iturbe. Přesně v 90. minutě mohlo AS - podle svého zvyku - inkasovat. Jenže Klose netrefil prázdnou bránu.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Velký zápas ! 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 popř. 1:1

01

Reagovat
Slejdy

3-1

Reagovat
scr

2:0..jebky z Lazia si neskrtnou

Reagovat
smazaný uživatel

sam ses jebka

Reagovat
smazaný uživatel

Co tady nadavaš!!!!! Administratoři bloknete ho !!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
scr

:) dyt jsem to rikal :)

Reagovat
Houfi

3-0

Reagovat
smazaný uživatel

remíza

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
Pharrell

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tvrdou ranou pod břevno???

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele