37. kolo
08.05.2016 15:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Fiorentina uhrála s Palermem jen bod

Fiorentina dnes hostila Palermo, ale žádný festival z toho nebyl. Nakonec se diváci na stadionu Artemia Franchiho nedočkali ani jednoho gólu, což více vyhovuje Palermu. To totiž ve výsledku postupuje ze zóny sestupu.

To bylo trápení! Fiorentina dokreslila svůj ústup z formy i ambicí, když si za celý zápas s Palermem vytvořila jen jednu pořádnou šanci. A to přitom měla na hřišti hráče jako Kalinić, Zárate, Iličić, Bernardeschi, Badelj nebo Valero. Hosté z Palerma spoléhali na zálohu ve složení Rispoli, Hiljemark, Maresca, Morganella, zatímco do útoku se postavili Vázquez, Trajkovski a veterán Gilardino.

Spíše než boj o poháry či záchranu dnešní utkání připomínalo dva týmy, které se prostě potkaly a mají odehrát 90 minut, aby se zaplatily vstupenky. Nějakých šancí jsme se nedočkali tak často, jak by si takový souboj zasloužil. Fiorentina se dopředu nijak výrazně nehnala, zatímco Palermo spoléhalo spíše na úsloví, že kdo nic nedělá, nic nepokazí. Bernardeschi se dostal ke střele z pravé strany až po 11 minutách zpoza vápna, ale jeho pokus byl zablokován.

A tak plynul první poločas. Bez šancí, bez kombinací, bez snahy. Fiorentina měla plno práce s tím, aby se dostala do vápna Palerma, které svědomitě bránilo a nepouštělo ji do šancí. Krátce před koncem první půle Kalinić hlavičkoval pouze vedle branky. Střelou Kaliniće začal také poločas druhý, který měl rozhodnout. Ani tento pokus zkušeného ale neměl potřebné parametry, aby změnil nudné skóre.

Až po hodině hry se stejný zakončovatel málem dočkal. Po nahrávce od kolegy Maura Zárateho však trefil jen tyč, která mu tak zkazila radost! Od té doby se zase pokračovalo v zavedených kolejích. Až dvacet minut před koncem se Mati Fernandez zastřeloval kopem ze standardní situace. A tím to skončilo. Fiorentina bere bod po výkonu, za který se zřejmě musí stydět. Palermo bere bod za bránění a dostává se z pásma sestupu. Nejvíc biti ale jsou fanoušci a vyznavači dobrého fotbalu, který se dnes zkrátka nedostavil.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele