35. kolo
10.05.2015 15:00 CET
1 : 4
(0:1)

Reportáž

Udinese Calcio - UC Sampdoria 1:4

Sampdoria Janov dnes odpoledne rozstřílela bezmocné Udinese Calcio. Svému soupeři nasázel čtyři branky, o které se postarali dvakrát Roberto Soriano a stejným přídělem se blýskl také Alfred Duncan. Za domácí tým se prosadil nepostradatelný Antonio Di Natale.

Sampdoria se ještě chtěla pokusit zabojovat o evropské poháry a ideální šancí pro ni byl dnešní střet s domácím Udinese. Zebry na Stadio Friuli ale chtěly rovněž získat tři body, které by vylepšily jejich současnou situaci. Domácí nastoupili s Di Natalem na hrotu, kterého podporoval Geijo nebo Kone. Doria se spolehla především na hbité duo v podobě Eto'a, Muriela nebo silnou záložní řadu v podobě Duncana, Acquaha či Soriana.

Ani jeden z nich ale v prvních minutách nebyl příliš aktivní. Spíše jsme sledovali boj o míč a nepříliš živé utkání. Trenér Siniša Mihajlović sice mohutně povzbuzoval své ovečky ze střídačky, jenže ty na jeho pokyny příliš nereagovaly. Ani Udinese nebylo příliš aktivním týmem, Di Nataleho centr do vápna nikoho nenašel. Další centr na "Tota" nevyšel podle představ a na svém místě stál obránce Silvestre. K dorážce dalšího centru se dostal Guilherme, který mířil jen těsně vedle tyče!

Samuel Eto'o se několikrát dostal k míči, jenže ani jeho úsili Dorii nepomohlo. O sympatickou narážečku ve vápně se pokoušel obránce Vasco Regini, jenže obrana Zeber jej do zakončení nepustila! Pustila ale vpřed Poláka Wszoleka, který se sice zprvu trochu těžkopádně probíjel do vápna, jenže přesto dokázal přihrát před vápno. Tam se objevil záložník Roberto Soriano a ve skluzu doklepl míč do sítě - 1:0.

Druhou branku málem Doria vstřelila záhy. Na centr šajtlí do vápna si nabíhal Luis Muriel a brankář Orestis Karnezis si mohl hodně oddychnout, když jeho hlavička mířila těsně nad břevno! Krátce před koncem první půle se ještě zastřeloval řecký záložník Koné, který hlavičkoval jen pár decimetrů nad břevno Vivianovy brány. Do drué půle už přišel Cyril Théréau, který vystřídal Alexandra Geija.

Pět minut po změně stran se Duncan rozhodl uvolnit a po krásné ráně mladého záložníka zazněla tyč! Přesto jsme se dočkali další branky. A měl ji na svědomí opět Roberto Soriano, který dokázal, proč patří mezi klíčové hráče Dorie. Po hodině hry se k němu dostal míč na vápně a Soriano jej napálil do sítě - 2:0 pro Dorii.

Doria přidala ještě jeden přesný zásah deset minut před koncem zajímavého záápasu. Domácím nevyšla obranná souhra, takže se pro janovský celek otevřel ideální prostor pro rychlý brejk. Na jeho konci byl Afriyie Acquah, který si poradil skvěle - 3:0 pro Mihajlovićovu partu.

Gólové hody pokračovaly a k radosti domácích fanoušků do sítě Sampdorie. Brankář Emiliano Viviano nakonec neudržel čisté konto, protože jej překonal Antonio Di Natale gólem z penalty. Pokud si někdo myslel, že už se více branek nedočkáme, mýlil se. Jen o dvě minuty později totiž další branku vstřelil opět Alfred Duncan. Mladý záložník sice nemá primárně ofenzivní povinnosti, ale dnes hrál skvěle. Po nahrávce od aktivního Luise Muriela si naběhl do uličky a prostřelil pozdě zasahujícího Orestise Karnezise. Doria se dočasně posouvá na kýžené čtvrté místo. Fiorentina má ale zápas k dobru. Domácí musí spolknout další hořkou pilulku.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele