26. kolo
08.03.2015 15:00 CET
3 : 2
(2:1)

Reportáž

Udinese Calcio - Turín FC 3:2

Udinese doma konečně zabralo, celkem překvapivě porazilo Turín 3:2, čímž přerušilo jeho dlouhozápasovou neporazitelnost. Ve všech gólech Zeber měl prsty Antonio Di Natale. Svěřenci trenéra Andrey Stramaccioniho se v tabulce posunuli na dvanácté místo. Granata zůstala osmá.

Turínští byli v pozici favorita, v lize nenašli přemožitele od 30. listopadu loňského roku, kdy podlehli rivalovi Juventusu, a dobře si vedli také v Evropské lize. Také na Stadio Friuli začali dobře, v 15.minutě vybídl Farnerud centrem Fabia Quagliarellu, který přesnou hlavičkou zajistil Granatě vedení 1:0. Ovšem odpověď Udinese byla blesková. Hned za další dvě minuty se dostal ve vápně k míči Antonio Di Natale a přesnou střelou srovnal na 1:1.

A Udinese brankou ožilo, v další velké šanci ztroskotal Wague na Padellim, ale ve 25.minutě už Zebry otočily skóre. Di Natale poslal do vápna centr a po střele Koného si srazil míč do vlastní sítě Molinaro - 2:1 pro Udinese. Na tahu byla Granata a ta si hned záhy dokázala vypracovat velké šance. Nejprve Quagliarella prověřil z 22 metrů Karnezise a dorážku Lópeze zblokovala sešikovaná obrana. Před koncem prvního poločasu dokonce zachránilo Zebry břevno po ráně Quagliarelly!

Klíčovým okamžikem celého utkání se stal začátek druhého poločasu. Ve 49.minutě totiž Udine vstřelilo třetí gól a odskočilo tak Turínu na rozdíl dvou branek. Na centr Di Nataleho si naskočil Wague a Padelli byl bez šance - 3:1 pro Udine. Toro tak bylo nuceno opět zvýšit aktivitu a zápas nakonec zdramatizovalo dvacet minut před koncem. Marco Benassi se na hranici vápna dostal k odvrácenému míči a pořádnou pumelenicí rovnou z první překonal vše, co mu stálo v cestě.

Závěr utkání byl ještě pořádně dramatický. Granata svého soupeře dostala pod tlak a byla blízko vyrovnání, ale střela El Kaddouriho se nakonec mezi tři tyče nevešla. Turín ani během šestiminutového nastaveného času vyrovnat nestihl a poprvé v tomto roce prohrál.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Turín 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
vanGomm

Tak furt je to stejné.Fotbal má logiku.Matematika zase úřadovala.Turín byl najetej na prohru.Takže tam hupnul

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele