28. kolo
22.03.2015 20:45 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Udinese Calcio - ACF Fiorentina 2:2

Fiorentina i se Salahem byla zastavena! Body si s ní rozdělilo Udinese, které jí dokázalo vstřelit dvě branky. Zebry se dostaly do vedení už po patnácti minutách, ale Fiorentina otočila vývoj zápasu díky dvěma zásahům od Maria Gómeze. Nakonec se ale body přeci jen dělily, neboť se prosadil Panagiotis Kone.

Tým z Florencie byl posilněn pohárovými úspěchy, ke kterým patřilo také vyřazení římského AS z Evropské ligy. Navíc se jí daří i po herní stránce, což je zásluha především dobré práce zálohy a Mohameda Salaha. Egyptský útočník zřejmě potřeboval trochu odpočinku, takže začal utkání jen na lavičce. Do útoku se místo něj postavilo trio Iličić, Gómez, Joaquín. S kapitánskou páskou Udinese opět vedl do boje legendární Antonio Di Natale, jehož podporoval Panagiotis Kone.

Prvních deset až patnáct minut se diváci trochu nudili. Hra byla kouskovaná na mnoho menších faulů a nepřesností, Fiorentině se nedařila kombinace a domácí působili dojmem týmu, který spíše čeká, s čím že to soupeř přijde. V desáté minutě se snes dlouhý pas na Di Nataleho, ale před ním včas zasáhla obrana Violy. Fiorentina se pokoušela kombinovat, ale hráči Udinese ji velmi napadali a kombinační hru toskánského celku často rozebírali.

Sami spoléhali na rychlé protiútoky a jeden z nich se jim vyplatil v 15. minutě. Di Natale svým rohovým kopem našel obránce, jenž míč odvrátil jen před sebe, kde si na něj naskočil Guilherme Dos Santos. Ten míč prostrčil na nabíhajícího Mollu Wagueho a mladý obránce prostřelil brankáře Neta! Vstřelil svou druhou branku v 6 zápasech a Udinese vedlo.

Fiorentina ihned vrhla své síly do útoku a znovu pečlivě kombinovala, ale Udinese dobře bránilo. Joaquín poslal přihrávku do vápna, ale tím také jeho akce skončila, protože spoluhráč mu ji nevrátil ideálně. Po půlhodině si zajímavé zakončení po jednom z brejků připsal opět Di Natale, ale nacházel se v ofsajdovém postavení, takže zakončovat ani nemusel. O zakončení se poté postaral Panagiotis Kone, který vystřelil parádně zpoza vápna, ale nakonec se jeho střela zatočila mimo tři tyče!

První půle příliš mnoho fotbalové krásy nenabídla, ale ta druhá byla o mnoho zajímavější. Sotva se diváci na stadionu Friuli usadili zpět na svá místa, Fiorentina získala možnost zahrávat standardní situaci po faulu Molly Wagueho. K míči se postavil slovinský záložník Josip Iličić a centroval před bránu. Tam se ocitl Mario Gómez, který se přesnou hlavičkou nemýlil a srovnal - 1:0.

Chtělo-li Udinese nějak reagovat, tak nedostalo šanci. Jen o tři minuty později se totiž jméno německého fotbalisty dostalo do spojení se vstřelenou brankou podruhé. Zkušený útočník dostal pas od Milana Badeljde přesně do běhu mezi obránce a v této pozici se mýlí velmi málo - 2:1 pro Fiorentinu.

Přesně po hodině hry se ale Udinese vzchopilo a díky schopnostem Antonia Di Nataleho srovnalo krok. Kapitán domácího celku našel elegantním kopem přes hlavu nabíhajícího Panagiotise Koneho, který míč v poklidu doklepl do brány a Udinese srovnalo na 2:2.

Za posledních dvacet minut Fiorentina zvyšovala tempo hry, ale její akce působily chaoticky a byly nepřesné. Jeden z pokusů si na konto připsal Mario Gómez, který se ale jen zastřeloval. Matias Fernández po něm trefil jen protihráče před sebou. Ke střele z velké dálky se dvě minuty před koncem odhodlal Pasqual, ale mířil hodně vysoko a nepřesně. Z velké dálky vystřelil také Fernandes, ale ani on nebyl úspěšný. Ve třetí nastavené minutě se ke krásné ráně odhodlal Mati Fernandez, ale brankář Orestis Karnezis byl na svém místě včas a ránu vyrazil konečky prstů nad břevno.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele