10. kolo
02.11.2014 15:00 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

UC Sampdoria - ACF Fiorentina 3:1

Sampdoria dala zapomenout na nešťastné utkání na Interu a poté co přišla o neporazitelnost se rychle vrátila na vítěznou vlnu. Obětí se stala Fiorentina, která byla v zápase horším týmem a zaslouženě odjíždí s přístavního Janova s prázdnou. Domácí zvítězili 3:1.

Utkání začínalo poměrně opatrně, ale s přibývajícím čase se zvyšovaly pomyslné otáčky. Ve 27. minutě zbytečně fauloval ve vlastním vápně Rodriguéz a sudí nařídil ve prospěch Námořníků pokutový kop. Kapitán Angelo Palombo vzal vše na sebe a nezaváhal, míč poslal přesně na druhou stranu, než kam padal Neto - 1:0 pro Sampdorii. A neuběhlo ani pět minut a kopala se další penalta, tentokrát na druhé straně. A je trochu ironií, že jí zavinil Palombo a ještě ironičtější, že jí Rodriguéz neproměnil.Kapitán Fiorentiny hodlal odčinit předchozí penaltový moment, ale penalta mu vůbec nevyšla, skvěle se při ní vytáhl golman Romero!

Diváci si v prvním poločase určitě přišli na své, zvláště v jeho závěru, kdy nejprve zvýšil na 2:0 Luca Rizzo povedenou individualní akcí, když se zbavil hned pětice obránců! To se psala 43. minuta a poté, ve 45. minutě proměnil rohový kop v kontaktní branku hlavičkující Savić. Pro Fiorentinu to byla velmi důležitá branka, přeci jenom dohánět po změně stran jednobrankové manko není tak dramatické, než prohrávat 0:2.

Ale i po změně stran byla o něco lepší Sampdoria, zvláště Okaka byl vidět. Jeho další rána mířila jen do náruče Neta. Trenér Montella potřeboval oživit ofenzívu a na plac poslal Maria Goméze, ale místo kýženého vyrovnání Sampdoria opět odskočila. Eder dokázal obejít tři hráče soupeře a neomylně, podél Neta, zakončit - 3:1 pro Sampdorii. V této fázi zápasu už to měla Viola více než složité, Mihajlovičova parta se zatáhla a výsledek zdárně kontrolovala až do závěrečného hvizdu. Viole bylo málo platné i dlouhé sedmiminutové nastavení.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele