9. kolo
29.10.2014 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Turín FC - Parma FC 1:0

Turín na domácím stadionu dokázal vyrvat tři body ze zápasu s Parmou. Ta si nevěděla příliš rady s kompaktním soupeřem a porazily ji dva faktory: vlastní neschopnost zakončit a jediná branka Mattea Darmiana z desáté minuty.

Tempo utkání bylo od začátku na bodu mrazu, protože ani jeden z týmů se nedokázal výrazněji prosadit. Přestože bylo utkání charakterizováno jako souboj na ostří nože, ani jednomu ze soupeřů se dopředu moc nechtělo a diváci se tedy na Stadio Olimpico dočkali jen zdlouhavých zdvořilostních kombinací. Do pokutového území Parmy si sbíhal Amauri na hlavičku, ale příliš vysoký centr nemohl zastihnout. Ani Parma se neblýskla pořádně povedenou akcí.

Až po deseti minutách se k míči dostal Matteo Darmian. Italský reprezentant obdržel centr na vzdálenější stranu velkého vápna, osvobodil se od obránce a následnou přízemní střelou se prosadil k bližší tyči. Mirante si na míč sice sáhl, ale z prostoru tří tyčí jej vytěsnit nedokázal - 1:0 pro Turín.

Granata pokračovala v nastoleném trendu. Parma hrála přímo katastrofálně, bez chuti a sebevědomí. Jedinou lepší šancí byla jen střela z hranice vápna, kterou vyslal veterán Massimo Gobbi, ale míč zamířil pouze do náruče Gilleta. Toho prověřoval také Rispoli, který pálil z většího úhlu. Následný rychlý protiútok Turína mohl zužitkovat v pokutovém území Amauri, avšak tomu scházel kroku k tomu, aby balon ve skluzu trefil mezi tři tyče. Vysoký Amauri se v závěru první půle napřahoval ke střele v pokutovém území, jenže byl zastaven pohotovým Costou, který míč v poslední chvíli odkopl.

Lepší nástup do druhé půle měli domácí, kteří těžili z psychické výhody. Parma je prozatím jen stínem týmu, který ještě v loňské sezoně bojoval o pohárové příčky. Turín sice musí zpracovávat šok z nabitého programu, ale postupně si na to zvyká. Tři minuty po změně stran se k zakončení propracoval Vives, jenž pálil z otočky. Mirante ale zasáhl včas a ránu domácího hráče vystihl.

Po chvilkovém výpadku tempa se Granata opět dostávala blíže do zakončení. Ze středu hřiště posílal Maksimovič pas do šestnáctky, kde se snažil Darmian hlavičkovat, nicméně zády k brance se mu to nepovedlo podle představ. Chátrající hrdost Parmy se pokusil zvednout Ishak Belfodil, který hledal Antonia Cassana před brankou, ale svou přihrávkou poslal balón ze hřiště ven.

Parma mohla domácí šokovat, když si na centr do vápna nabíhal Coda, který ze strany běžel sám na branku. Vybíhajícího Jeana-Francoise Gilleta ale pouze napálil a od něj se míč odrazil. Odrazil se ale poněkud nešťastně, protože poblíž stál číhající Antonio Cassano a hlavou zakončoval. Nicméně, i napodruhé se radoval belgický brankář Gillet, který se vymrštil i proti Cassanově dorážce a zlikvidoval ji!

Parma samozřejmě další prohru nemohla připustit a když začalo být zřejmé, že se jí nevyhne, emoce v jejím týmu vzplály. Rozhodčího se jal obviňovat také Alex Cordaz. Zajímavé na tom bylo, že se jednalo o hráče ze střídačky. Ani to ho ale neochránilo před červenou kartou. Posledních pár minut se hrálo jen na branku Turína, ale Parma nedokázala kvůli úbytku fyzických sil nic vymyslet. Teď jí patří stále poslední místo a její situace je zoufalá. Naproti tomu Granata je na příčce jedenácté.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Povinnost velí vyhrát a vyhrabat se ze spodku tabulky! forza torino!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele