32. kolo
26.04.2015 15:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Turín FC - Juventus FC 2:1

Prokletí je zlomeno, turínské FC po neuvěřitelných dvaceti letech porazilo svého městského rivala! Stará dáma sice vedla, když ji do vedení poslal zkušený veterán v záložní řadě Andrea Pirlo, ale domácí se nevzdali a bojovali. Na hranici první a druhé půle srovnal Matteo Darmian a deset minut poté rozhodl Fabia Quagliarella!

Juventus padl! Celek, který stále sídlí na první příčce, dnes poznal svého přemožitele. A je jím tým, který na výhru nad Starou dámou čeká již 20 let. Turínská Granata zvládla dnešní utkání perfektně, i když se pro ni nevyvíjelo vůbec dobře. A rozhodnutí měl na starosti hráč, který o tom vždy snil - Fabio Quagliarella, někdejší hráč svého dnešního oponenta. V útoku hostí jsme se dočkali dua Alvaro Morata a Alessandro Matri. O střeleckou produktivitu domácího týmu se od úvodu měli starat Maxi López a Fabio Quagliarella.

Už po dvou minutách musel brankář Padelli řešit první problémy, když se na jeho vránu hnal španělský mladík Alvaro Morata. Někdejší hráč Realu Madrid ale pálil hodně vysoko nad, takže Padelli jen odkopával. Po delší odmlce se ke střele dostal mladík Benassi, ale pálil jen do nejblíže postaveného obránce. Stejným způsobem jej o minutu později napodobil také Fabio Quagliarella, kterému rozhodně nescházela chuť zakončit. Domácí se snažili spíše o časté centry vpřed, ale Bruno Peres opakovaně nenacházel nikoho ze svých spoluhráčů.

Po patnácti minutách se chyby dopustil záložník Gazzi, který nabídl Juventusu rychlý přechod do útoku. Nakonec si ale se vším poradil skvěle zasahující kapitán a stoper Kamil Glik. Domácí se dali označit za lepší tým v této fázi zápasu, ale scházela jim lepší finální nahrávka. O chvíli později tvrdě pálil obránce Matteo Darmian, který patří k nejlepším bekům v Itálii a je horkým přestupovým zbožím. Fabio Quagliarella má sice své nejlepší roky za sebou, ale v červené části Turína pookřál. Pálil nepřesně.

Deset minut před koncem první půle nešťastník Gazzi fauloval za vápnem Matriho a k volnému přímému kopu se postavil Andrea Pirlo. A to je opravdové nebezpečí. Prokázal to také nyní, když skvěle rozehrál přímý volný kop a krásnou ranou se nemýlil - 1:0 pro Juventus Turín.

FC Turín se ale nevzdal. Quagliarella po skvělém uvolnění našel na velkém vápně Mattea Darmiana, který vlétl do pokutového území, předkopl si v něm míč a krásnou ranou jej uklidil do sítě!

Dvě minuty po změně stran se pokoušel najít Fabio Quagliarella spoluhráče Maxiho Lópeze, ale zasáhla obrana Juve. Gazzi opravdu neprožíval dobré utkání a po jeho dalším faulu za vápnem se k míči opět postavil Andrea Pirlo. A opět z toho mohl být velký problém, jenže zkušený kouzelník v dresu Bianconeri natrefil jen tyčku! O chvíli později přeci jen padl gól, jenže na druhé straně. Býci rozehráli skvělou akci, rozebrali obranu svého soka do posledního kousku a na konci centru do vápna stál Fabio Quagliarella - 2:1 pro Býky.

O efektivní zakončení nůžkami se pokoušel Fabio Quagliarella, jenže pálil hodně vedle tyče. Patnáct minut před koncem prvního poločasu se po Lichtsteinerově centru do vzduchu pověsil Matri, ale mířil vedle. Deset minut před koncem dokonce domácí vstřelili branku na 3:1, když se prosadil Martinez, ale stál v ofsajdu. Tlak Juventusu se sice stupňoval, ale domácí držel nad vodou skvělý Padelli. Neprosadil se Sturaro ani Tévez.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

V neděli lze konečně proužkatý porazit! Už nato čekáme strašně dlouho! Come on granata!

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

Proč zase Struhadlo?! Ten kluk na Juve nemá..

Reagovat
smazaný uživatel

no alegri ako si tam stavia svoje drevene dieta matriho

Reagovat
smazaný uživatel

nádhera ! dneska torino lehne popelem!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele