1. kolo
31.08.2014 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Inter zaváhal, Turín udržel nulu

Milánský Inter dnes večer remizoval na půdě turínského FC. Pokud panovaly obavy o to, jak se mladému mužstvu povede bez Immobileho a Cerciho, pak dnešní výkon nic nevyřešil - Larrondo spálil penaltu. Na druhou stranu, ani Inter se příliš nepředvedl a bere jen bod.

Turín skončil v minulé sezoně v podstatě skvěle, protože si zajistil start v evropských pohárech. Otázkou zůstává, jak hráči nabitý program zvládnou. Dnes mohli dát svým fandům pádnou odpověď, protože hostem se jim stal milánský Inter. Také ten přes léto mohutně posiloval a zejména jeho impresivní dvojzápas v rámci pohárů jasně ukázal, že s týmem trenéra Waltera Mazzarriho se zkrátka musí počítat.

Jedním z hráčů, kteří si budou chtít vysloužit přízeň náročných fanoušků Interu Milán, je bezesporu Yann M’Vila. Po angažmá v Rubinu Kazaň se talentovaný bijec ze středních řad trochu ztratil oku fanouška evropského fotbalu, což chtěl nyní napravit. Spolu s Garym Medelem tvořil dvojku středních záložníků, proti které prostě nastupovat nechcete. O síle jeho nohy se přesvědčil brankář Padelli, když francouzský reprezentant napřáhl z dvaceti metrů k tvrdé ráně.

Nerazzurri se ale museli také bránit. Darmian zatáhl míč po straně a dostal jej až do vápna. Následně jej předkládal nabíhajícímu Nocerinovi, ale naštěstí pro Inter zasáhl brankář Samir Handanović. Neúnavné běhání po straně měl dnes na starost převážně Jonathan, který se několikrát utkal ve sprinterském souboji s Darmianem a Inter na jeho síly hodně spoléhal. Ani po jeho aktivitě se ale z rohového kopu hosté neprosadili.

Neuplynulo ani dvacet minut, když byl v pokutovém území k zemi stažen Fabio Quagliarella. To byl pro sudího jasný signál, aby pískl do píšťalky. K pokutovému kopu se postavil Larrondo, ale nepřelstil brankáře Samira Handanoviće - ten mu penaltu chytil a stav zůstal neměnný! Turín prováhal obrovskou šanci jít do vedení. Fabio Quagliarella mířil na bránu Interu ještě jednou, ale ani on nebyl úspěšný.

S postupem času se hra začala kouskovat, nepřesností přibývalo a šance na to, že se do poločasové pauzy někdo z diváků dočká gólu, klesala. Faulovaný Dodo se nakonec postavil i k centru, hledal nabíhajícího Icardiho a následně jen sledoval, jak míč končí v náručí brankáře Padelliho. Na opačné straně se již v rámci druhé půle pokoušel odčinit své zaváhání Larrondo, ale pálil jen do Handanoviće.

Turín přidal a například pokus Quagliarelly vůbec nebyl myšlen špatně. Granata ale trochu pozapomněla na obrannou činnost a potrestat ji mohl rychlým protiútokem Icardi. Nakonec ale ani on nezakončil podle představ. Podobně se vedlo také Larrondovi, který o pár centimetrů nedosáhl na centr před Handanoviće. Do těchto míst centroval také Darmian, který dokonce našel Larronda. Mladý útočník se pokoušel ještě vylepšit pozici pro zkušenějšího Fabia Quagliarellu, ale ten z otočky minul bránu. Trenér Mazzarri nebyl spokojen s průběhem utkání a nelíbil se mu především výkon záložní formace. Proto stáhl M’Vilu, kterého nahradil Dani Osvaldo. Kontroverzní italský reprezentant chce v Interu oživit své naděje na pravidelné hraní a na jeho spolupráci s Icardim bude Mazzarri hodně spoléhat.

Nerazzurri začali hrát po hodině hry. Nejprve se k ráně odhodlal mladík Icardi, po něm se k hlavičce sápal také zkušenější Pablo Osvaldo. Italo-argentinský hráč se posléze dostal k míči v pokutovém území, kde mu k ruce byl ještě Gary Medel. Ale i díky invenci obránců Granaty nezakončil. Na druhé straně si první červenou kartu za ironické gesto připsal Vidić.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, gazzetta.it

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele