35. kolo
10.05.2015 20:45 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

SS Lazio - Inter Milán 1:2

Inter Milán zvítězil na horké půdě Lazia 2:1 a stále může pomýšlet na Evropskou ligu. Domácí porážkou nevyužili možnost posunout se na druhé místo před AS Řím a tři kola před koncem soutěže jsou stále "jen" na třetím místě.

Brzké vyloučení Mauricia a později i Marchettiho a dvě branky jejich bývalého hráče zapříčinily, že Lazio bude po tomto kole stále "jen" třetí. Inter početní výhodu dvou hráčů využil až šest minut před koncem, když v průběhu druhého poločasu dokonce neproměnil pokutový kop Icardi. Domácí šli do vedení zásluhou Candrevy, ale pak už řádil Brazilec Hernanes, jenž vstřelil obě branky Interu.

Lazio vstoupilo do zápasu tím nejlepším způsobem, už v osmé minutě vlétl do pokutového území Anderson, vysunul Candrevu a na jeho ránu si sice Handanovič sáhl, ale naneštěstí pro Inter si jí srazil do sítě - 1:0 pro Biancocelesti. Odpověď Interu na sebe nenechala dlouho čekat, Mauro Icardi měl na kopačce stoprocentní příležitost, ale míč poslal nad branku! Hra se pak opět rychle přesunula před Handanoviče, slovinský brankář dokonce nadvakrát zlikvidoval šanci soupeře.

Klíčový okamžik celého utkání přišel ve 24.minutě, Mauricio zatahal za záchranou brzdu, fauloval před vápnem Palacia a sudí ho nekompromisně vyloučil. Pokud by Palacio nebyl faulován, postupoval by sám na Marchettiho. Inter tak měl výhodu početní převahy i volného přímého kopu a právě Hernanes, který do Interu přestupoval z Lazia parádním kopem srovnal na 1:1. Do konce prvního poločasu měl ještě šanci sváteční střelec D'Ambrosio, nicméně ke změně skóre už nedošlo.

Roberto Mancini hodlal početní výhodu využít a na plac poslal dalšího útočníka - Lukase Podolskiho. Byl to ale opět Hernanes, kdo vyslal směrem na branku Lazia nebezpečnou střelu, Marchetti ale podržel a míč vyrazil na rohový kop. V 60.minutě se naskytla šance i domácím. Miroslav Klose si pohlídal ofsajdovou hranici a objevil se sám před Handanovičem, oporu Nerazzurri ale nepřekonal.

Vzápětí zase bylo rušno ve vápně Římanů a po kontaktu Podolskiho s Marchettim byla odpískána penalta. Brankář Lazia k tomu uviděl červenou kartu a Inter měl k dispozici o dva hráče navíc. Do branky se postavil náhradník Berisha a uvedl se famózně, Icardiho penaltu lapil a nadále držel pro domácí nerozhodný výsledek 1:1.

Lazio od tohoto momentu drželo ofenzívu Interu na úzdě, ale bylo jasné, že tlak Nerazzurri bude gradovat. Oslabené Lazio dokázalo vzdorovat až do 84.minuty, pak Kovačić vysunul Hernanese a brazilský záložník vstřelil druhý gól zápasu - 2:1 pro Inter. Svěřenci Roberta Manciniho výhodu dvou hráčů v poli nakonec využili, na Olympijském stadionu zvítězili 2:1 a stále mohou pomýšlet na Evropskou ligu. Lazio porážkou nevyužilo možnost posunout se na druhé místo, zaručující přímou účast v základní skupině Ligy mistrů, na konkurenční AS Řím ztrácí nadále jeden bod.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

"Vzápětí zase bylo rušno ve vápně Římanů a po kontaktu Podolskiho s Marchettim byla odpískána penalta"

Až na to že to byl faul na Icardiho.... A ne nadarmo se řiká, že faulovaný hráč nekope...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele