24. kolo
08.04.2015 18:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Parma FC - Udinese Calcio 1:0

Parma ještě žije a opět ukázala, že fakt, že je poslední a zřejmě sestoupí, neznamená, že přestala hrát. Diváci na Stadio Ennio Tardini viděli Parmu, která bojuje a nevzdává se. Udinese odjíždí z Parmy bez bodů, protože všechny si domácí nechávají díky jediné brance. Vstřelil ji Silvestre Varela dvacet minut před koncem.

Parma nastoupila do zápasu s hráči jako Cassani, Lodi, Nocerino, Mauri nebo Varela, kteří podporovali dvojici útočníků Ghezzal, Coda. S kapitánskou páskou nastoupil brankář Antonio Mirante. V pětičlenné záložní řadě Udinese jsme mohli vidět jména jako Pasquale, Dos Santos, Badu, Widmer a Aguirre. V útoku se objevilo duo Fernandes a Di Natale.

První minuty moc pohledného fotbalu nenabídly. Udinese se propracovalo až k vápně Parmy, ale Badu nenahrál přesně. O chvíli později se zajímavou střelou prezentoval Fernandes, ale s jeho projektilem si brankář Mirante poradil bez jakýchkoli problémů. Po několika minutách, kdy se míč pohyboval převážně ve středu hřiště, se do skvělé šance dostala domácí Parma. Ta rozhodně nehrála špatně, ale naopak bojovala o každý míč. Skvělou šanci totiž spálil Zouhair Feddal, ke kterému se dostal míč ve vápně a Feddal následně vypálil. Skvělý zákrok ale vytáhl brankář Karnezis, takže skóre zůstalo neměnné.

Přesně po půlhodině hry brankář Antonio Mirante podcenil balon ze standardní situace a podběhl jej. K hlavičce se dostal Bubnjić, který dokonce orazítkoval tyč! O chvíli později se o nůžky ve vápně pokoušel Mauri, ale pálil mimo. Další rána kapitána Antonia Di Nataleho mířila jen do nejbližšího hráče. Tři minuty před koncem první půle Varela dostal prostor před šestnáctkou a odhodlal se ke střele. Jenže brankář Karnezis odmítl inkasovat.

Pět minut po změně stran to opět byla Parma, které se podařilo zahrozit trochu výrazněji. Francesco Lodi se za vápnem opřel do míče a málem se radoval, protože jeho rána mířila přesně k tyči. V poslední možnou chvíli se ale stejným směrem vydal také brankář Karnezis a skvělým skokem míč chytil. Další střela Fernandese mířila jen hodně vysoko nad bránu. Dvacet minut před koncem utkání se ale skóre přeci jen měnilo. A šťastnější byla právě Parma.

Ke standardní situaci se postavil Silvestre Varela, který původně centroval, ale nikdo z jeho spoluhráčů míč netečoval. S tím asi Karnezis nepočítal, takže skákal pozdě a inkasoval - 1:0 pro Parmu. Domácí se dále snažili o navýšení skóre. V nastaveném čase utkání Belfodilova hlavička z těžké pozice minula o pořádný kousek hostující svatyni. Víc už se nestalo. Parma je stále poslední, ale ze svého výkonu může mít radost.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele