30. kolo
11.04.2015 18:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Parma FC - Juventus FC 1:0

Juventus překvapivě padl v zápase s Parmou! Ducali se postarali o šok, protože si s lídrem Serie A poradili. Hrdinou utkání se stal jediný střelec, mladý záložník José Mauri.

Juventus nastoupil do zápasu s Parmou s vědomím, že Parma se ještě nevzdala a nebude body odevzdávat zadarmo. Za Ducali nastoupil v bráně Mirante, před ním se pohybovali například Nocerino, Gobbi nebo Mauri. O ofenzivní část hry se staral především Belfodil a Ghezzal. Hosté nastoupili v poměrně očekávané sestavě, do obrany se postavil mimo jiné Angelo Ogbonna, v záložní formaci figuroval Coman s Pereyrou a Sturarem. Na hrotu se pohyboval vysoký Bask Llorente.

Hned ve druhé minutě se jako první dostala do šance Parma, ale Massimo Gobbi byl faulován v rozporu s pravidly. Do velmi zajímavé pozice se záhy dostal Ishak Belfodil, který ale nevystřelil a místo toho špatně nahrával na obsazeného spoluhráče. Po deseti minutách se do střelecké pozice dostal Ghezzal, který si naběhl k vápnu a pálil, jenže jeho ránu z voleje brankář Mirante v klidu vykryl.

Juventus rozhodně nepůsobil jako sebevědomý lídr celé ligy, zatímco Parma se nebála a na soupeře vyrukovala poměrně neohroženě a aktivně. V obranné linii Juventusu jsme se dokonce dočkali několika nedorozumění. Ducali dělali čest své formě, hráli aktivně, bojovali a snažili se o kombinace. Juventus zřejmě s takovou variantou nepočítal, protože působil velmi zaskočeně. Až po 30 minutách se k ráně z větší vzdálenosti odhodlal Sturaro, ale jeho chabý pokus nemohl Miranteho ohrozit.

Juventus zahrozil krátce poté ze standardní situace, když Santacroce sestřelil Stephana Lichtsteinera. Toho málem využil Arturo Vidal, který si naběhl na vzdálenější tyč a zakončoval do spodního rohu brány. Včas se ale vyšvihl brankář Mirante a skvělým zákrokem šanci zastavil. Spolupráce mezi Vidalem a Marchisiem také nevedla ke gólu, ale Juve se začalo probouzet. O střelecký pokus na druhé straně se pokusil Mendes, ale jeho rána z dálky nenadělala Storarimu potíže.

Arturo Vidal byl ke konci první půle hodně aktivní, ale jeho dvě střely si cestu mezi tři tyče nenašly. Chilský záložník pálil také minutu před koncem, ale ani jeho druhý střelecký pokus neuspěl. Po změně stran se do útoku vydal záložník Antonio Nocerino, ale jeho centr ze strany byl pro obránce Juventusu lahůdkou. Juventusu se v obraně dařilo, ale v útoku to trochu skřípalo. Spolupráce mezi Llorentem a Comanem zkrátka nefungovala tak dobře, jak se to dařilo Moratovi s Tévezem.

Do dobré pozice si naběhl Llorente, který zakončoval hlavou z malého vápna, ale pálil mimo. Ačkoli Parma téměř jistě sestupuje, na její fotbal chodí stále dost fanoušků. A ti vytvořili skvělou atmosféru. Ještě větší radost museli mít poté, co se jejich miláčci ujali vedení nad favoritem! Ducali byli jasně lepším týmem a mladík José Mauri si připsal velmi cenný gól. José Mauri dostal skvělou nahrávku ke středu vápna a krásnou ranou poslal míč do sítě! Brankář Storari už na míč nedosáhl - 1:0.

Na hřiště se proto dostal střelec Alvaro Morata. Dlouhou dobu se ale šokovaný mistr ligy nemohl dostat do tempa. Defenzíva Parmy dobře věděla, co má dělat, takže se o ni útočné snahy soupeře pravidelně rozbíjely. Dlouhý centr Claudia Marchisia byl až příliš dlouhý, takže přeletěl všechny možné adresáty. V poslední desetiminutovce ještě oba celky vystřídaly, ale ke změně výsledku to nevedlo.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jasná 2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kalla

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Já vim hoši, vy se musíte koupat ve zlatě, že jste se nikdy nespletli.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Airus

wtf?! zápas jsem díky bohu neviěl, nebo bych rozflákal PC

Reagovat
smazaný uživatel

Je vidět, že se blíží konec sezony, v Itálii začíná série "překvapivých" výsledků..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele