2. kolo
13.09.2014 20:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Turínský Juventus přehrál Zebry

Pouť trenéra Andrey Stramaccioniho musí pokračovat jindy, alespoň co se týká výher. Dnes totiž jeho Zebry narazily na soupeře příliš silného. Juventus Turín nedokázal pokořit ani Antonio Di Natale, naopak se prosadil Carlos Tévez a Claudio Marchisio, jejichž trefy stačily na výhru Staré dámy.

Juventus Turín vstoupil do éry po Antoniovi Contem úspěšně už v prvním kole, ale nepřesvědčil. Dnes večer se mu dařilo mnohem lépe. Otazník ještě před utkáním panoval nad startem Carlose Téveze, ale nakonec se argentinský útočník na hrací plochu dostal hned od začátku a výraznou měrou se podílel na konečném výsledku.

Od prvních minut Juventus určoval tempo utkání a Udinese mělo velký problém uzmout soupeři alespoň na chvíli míč. Jako první se k míči dostal Carlos Tévez obdržel přihrávku ke středu útočné poloviny a tvrdě vypálil. Lichtsteiner vyprodukoval i v pádu skvělou přihrávku do velkého vápna kam si naběhl argentinský střelec Carlos Tévez a míč umístil přesně k tyči, kam už brankář Karnezis nedokázal zasáhnout včas.

Rychlý protiútoku domácích zakončoval Pogba. Ten vypálil ze střední vzdálenosti, ale přízemní rána mu vůbec nesedla. Z dálky zkusil překvapit hostujícího gólmana Tévez. Ten ale poslal balón vysoko nad, a tak Karnezis nemusel zasahovat. Z dálky pálil Pogba. Proti němu se ale dobře vysunul Heurtaux a zablokoval jeho střelecký pokus. Juventus pokračoval v tlaku a mohl z něj vyprodukovat další branku, která by nejspíš definitivně uklidnila jeho hru a ukončila utkání. Centr ze strany vyboxoval Karnezis pouze před sebe, kde číhal Pogba. Ten ale následně napálil balón jen do hostujícího brankaře.

Stará dáma dostala ve druhé půli možnost zahrávat standardní situaci. K té se postavil Pogba, který vyslal nádhernou ránu. Tu s vypětím všech sil dokázal gólman Udinese vyrazit. Udinese se dočkalo srovnání skóre, když Fernandes vstřelil gól a na malou chvíli se radoval. Radost mu ale zkazil odpískaný ofsajd, a tak branka hostům nemohla být uznána. Carlos Tévez hýřil aktivitou, i když byl jeho start v utkání více než nejistý. Další ránu hbitého Argentince brankář Karnezis vyrazil před sebe, ale nikdo z protihráčů jej do sítě nedoklepl.

To se povedlo až Claudiovi Marchisiovi, který si naběhl na hranici velkého vápna, v němž zužitkoval přihrávku tím nejlepším možným způsobem. Balón napálil nártem a poslal ho nártem nekompromisně k pravé straně. Brankář Karnezis byl bezbranný a zasáhnout včas nedokázal - 2:0.

Proti pokusu Pasqualeho se pokoušel zasáhnout Patrice Evra a vedl si úspěšně. Krátce na to vyslal z dálky ránu Fernandes, avšak jeho pokus nebyl pro branku Buffona nebezpečný. Stará dáma si své vedení hlídala a Zebry neměly dostatek sil, aby svému soupeři čelily.

Za velkého potlesku se z hřiště poroučel Carlos Tévez, jehož nahradil mladý francouzský talent Kingsley Coman. A několika minutek na hřišti se dočkal také Alvaro Morata, který se po přesunu z Realu Madrid zranil a na svůj debut musel delší dobu čekat. Dnes si sice gól nepřipsal, ale první minuty mu jistě udělaly radost. Udinese si žádnou větší šanci nevypracovalo a obrana Juventusu, i když jí scházelo několik výrazných elementů, si s protihráči poradila bez větších potíží. I proto si turínský celek může připsat další tři body a jeho výkonnost pod novým trenérem roste každým zápasem.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, gazzetta.it

Komentáře (9)

Přidat komentář
Houfi

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Buffon

Lichtsteiner, Bonucci, Ogbonna, Evra

Marchisio, Pogba, Asamoah

Pereyra(Pepe), Llorente, Coman (Giovinco)

Nakonec ta sestava nevypada tak zle, ale 5 zranenych ze zakladu hned ze startu za posledni tri roky nepamatuju..

Reagovat
Airus

snad se nám to pak vyhne

Reagovat
Votas

Strama zopakuj svůj poslední zápas na Juve!

Reagovat
smazaný uživatel

Taky to vidím na 1:1 a dám pěknej kurz na neprohru hostů

Reagovat
Airus

2:0

Reagovat
Hans82

ani tonda to nezachrani 3:1

Reagovat
Airus

Tak jsem se trefil

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele