13. kolo
30.11.2014 18:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Stará dáma opěvuje kavalíra Pirla

Juventus našel svého hrdinu v době, kdy to potřeboval nejvíc. Derby della Mole vyhrála Stará dáma až v samém závěru po ráně veterána Pirla, který odmítl remízový výsledek. Přesněji řečeno čtyři sekundy před koncem utkání se záložník postaral o to, že Turín zůstane i nadále černobílý.

Velmi atraktivní duel mezi dvěma turínskými soky byl opravdu ozdobou nedělního programu Serie A. Arturo Vidal v patnácté minutě proměnil pokutový kop, ale Granata odpověděla brankou Bruna Perese. Od té doby se oba celky přetlačovaly ve snaze zvítězit. Turín následně počítal spíše s remízou, což by pro něj v současné chvíli bylo jistě velmi výhodné. Navíc bojoval proti oslabeným domácím, které opustil vyloučený obránce Stephan Lichtsteiner. Domácí se ale nakonec mohou radovat ze tří bodů a těšit se bez sebemenší nervozity na večerní klání mezi AS a Interem Milán. Spasil je čtyři vteřiny před koncem skvělou ranou Andrea Pirlo.

O první vážnější střelu se postaral Bruno Peres. Brankáře Marca Storariho ale nepřekonal. Stejně si vedl na druhé straně také Francouz Paul Pogba. Ten vypálil z úhlu, ale Gillet zasáhl včas a míč lapil do své náruče. Po osmi minutách zafungovala spolupráce mezi Paulem Pogbou a vysokým útočníkem Fernandem Llorentem. Zkušený španělský zakončovatel mířil ve vápně povedenou hlavičkou těsně nad. Pikantní souboj dnes večer sváděl Fabio Quagliarella, který se do Turína přesunul právě z Juventusu. Dnes ale neskóroval.

Po faulu Vivese si přímý volný kop vzal na starost veterán Andrea Pirlo, ale míč z jeho kopačky do brány Gilleta nedoletěl. Důvodem byl zásah obránce ve zdi, který míč zastavil rukou. Sudí Daniele Orsato neváhal ani vteřinu a zapískal pokutový kop. K jeho exekuci se postavil Chilan Arturo Vidal, který, jak sám řekl, ještě nikdy neprohrál městské derby. Dnes tomu napomohl tím, že proměnil pokutový kop!

Turín se ale nevzdal a oproti všem předpokladům ukázal, že bude bojovat. Hvězdou se stal alespoň na pár okamžiků obránce Bruno Peres, který si nejprve splnil své obranné povinnosti, získal ve středu hřiště míč a doběhl s ním až na pokraj vápna. Tam se s ničím nerozpakoval a propálil střelou k tyči vše, co mu stálo v cestě - 1:1 a začínalo se od začátku.

Atraktivní tempo, které oba týmy zvolily od počátku utkání, ve zbývajícím čase první půle značně opadlo. Pár nepřesných střel v podání hráčů domácího výběru jsme sice registrovali, ale to bylo asi vše. Hostující Býci sice byli stále častěji pod tlakem, ale výtečně bránili a nedovolovali soupeři skórovat. Naopak se málem sami dostali do vedení. Veterán Fabio Quagliarella mohl zpečetit obrat a dokonat osobní vendetu. Zkušený hráč ale ve skluzu vypálil jen těsně vedle tyče.

Deset minut po změně stran si zajímavou ránu připsal na své konto Bonucci, ale belgický brankář Gillet si poradil. To samé předvedl hostující Peres, který pálil těsně nad. Dvacet minut před koncem se Juventus na chvíli dočkal vedení, když Arturo Vidal skóroval, ale kvůli ofsajdu sudí branku neuznal. Nepříjemný moment pro domácí nastal krátce poté, když Stephan Lichtsteiner podrazil nic netušícího El Kaddouriho a viděl červenou kartu! Nakonec se ale přeci jen dočkal Juventus, který byl o trochu lepším týmem. V nastaveném čase se totiž k míči dostal elegán Andrea Pirlo a nádhernou ranou přesně k tyči stanovil, že turínské derby ovládlo Juve!

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

3-0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 Tevez, vidal, morata

Reagovat
Airus

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
Forza_Inter

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

granato není v optimální formě, nedělám si iluze o výsledku zápasu, bohužel. anebo, že by se večer roztrhl střelecký pytel ??

Reagovat
smazaný uživatel

škoda, velká škoda v pohodě bylo na remizu. jednoznačně chyba krajního hráče, kdyby míč odkopl a neotálel sudí by pískl konec. i v tom je rozdíl...

Reagovat
smazaný uživatel

Infarktový závěr se šťastným koncem

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele