17. kolo
06.01.2015 21:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Derby d’Italia skončilo remízou

Emotivní zápas dvou ambiciózních celků skončil remízou. Juventus Turín se na domácí půdě rozešel smírně s Interem Milán, jemuž přinesl štěstí střídající Lukas Podolski. První branku vstřelil Carlos Tévez již po pěti minutách, ke konci utkání se prosadil Mauro Icardi.

Trenér Massimiliano Allegri vsadil na osvědčenou formaci se třemi záložníky, Arturem Vidalem na pozici trequartisty a ofenzivními tykadly Fernandem Llorentem a Carlosem Tévezem. Milánský Inter se topí ve středu tabulky a zoufale chce vzhůru. Pomoci mu k tomu má dohled světoznámého trenéra Roberta Manciniho a také nové posily. Ta první za lednové přestupní období - německý reprezentant Lukas Podolski - začala jen na lavičce.

Juventus se do soupeře zakousl od prvních minut. Po rychlé kombinaci zkraje hřiště se míč dostal ke Carlosi Tévezeovi, který si nabíhal do vápna. Argentinský střelec ale nesobecky vybídl Fernanda Llorenteho, který z první bránu netrefil! Handanović se jen bezmocně ohlédl. Ještě horší pocity v něm vyvolala pátá minuta. Marchisio nahrál do vápna Vidalovi, ten si míč jednou nohou přehodil kolem svého strážce sobě samému do běhu a poslal ostrý přízemní pas před bránu. Tam byl Carlos Tévez, který doklepl míč do sítě. Skvěle promazaný stroj začal úřadovat.

Jeden útok střídal druhý, ale nutno podotknout, že akce Juventusu působily mnohem kompaktnějším a sebejistějším dojmem. Do hry Interu se v přechodové fázi vtírala nepřesnost, takže dobře začatý útok neskončil u nabíhajícího Maura Icardiho, ale v náručí brankáře Gianluigiho Buffona. Po nepřesné rozehrávce Interu Milán se záložník Arturo Vidal dostal k zakončení a prudkou přízemní ranou donutil brankáře Handanoviće k dobrému zákroku.

Slovinský brankář se musel vytáhnout také po skvělém průniku Paula Pogby, který se po vzoru brazilského hračičky Ronaldinha zbavil dvou protihráčů a dostal se až před brankáře Interu, ale ten zachoval ledový klid a šanci zlikvidoval. Konec první půle si již domácí Bianconeri pohlídali. Deset minut po změně stran se na hřiště dostala nová posila, když vystřídala nevýrazného Zdravka Kuzmanoviće. A přítomnost "Poldiho" byla ihned cítit - agresivní napadání, chuť hrát a bojovnost, které Podolski vnesl do hry, Interu předtím hodně chyběly.

Samotný Podolski ale na vše nestačí, takže i když německý útočník napadal, bránil i tvořil, Inter se dlouho nemohl dostat k přímému ohrožení brankáře Gigiho Buffona. Když už se mu to ale povedlo, hned z toho byl gól. Celá akce začala ve středu pole přihrávkou Fredyho Guarína na nabíhajícího Maura Icardiho. Ten svedl sprinterský souboj s Leonardem Bonuccim a dokázal z úhlu prostřelit brankáře Staré dámy!

Mužem, který mohl vrátit Juventusu vedení, byl geniální rozehrávač standardních situací Andrea Pirlo. Jeho kroucený projektil ve vzduchu lehce zaplaval a brankář Samir Handanović měl velké problémy s tím, aby míč alespoň vyrazil. Slovinský brankář by těžko zasahoval také po hlavičce Paula Pogby, která po rohovém kopu mířila jen těsně vedle brány. Juventusu na vstřelení potřebného vítězného gólu nezbývalo mnoho času a věděl to i Paul Pogba. Proto se rozhodl pro co možná nejrychlejší cestu k bráně. Jeho sólo přes tři protihráče bylo zastaveno Juanem Jesusem jen za cenu žluté karty. Rozhodnout mohl přeci jen Inter, když se Lukas Podolski řítil v protiútoku na Buffona a nahrával volnému Icardimu, ale ten ve skluzu těsně minul!

Mauro Icardi umí "potopit" Juventus, známá to věc již z jeho časů v Sampdorii. Dnes se proti němu ale postavil Buffon a zlikvidoval také další útočníkovu střelu z úhlu. Nepovedený protiútok vedený Icardim Inter ještě tak mrzet nemusel, červená karta pro faulujícího Matea Kovačiće už ano. I v oslabení se ale Inter dokázal ubránit závěrečnému tlaku Staré dámy.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (21)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2, Forza Inter

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Airus

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 Forza Inter!!

Reagovat
snuff24

0:6 (3xIcardi,2x Podolski,Kovacic)

Reagovat
Furia Ceca

Reagovat
Airus

jop

Reagovat
smazaný uživatel

a pak se probudíš odkopanej s rukou v nočníku...

Reagovat
snuff24

trefils to

Reagovat
Furia Ceca

3:1 (Tevez, Vidal, Pogba - Kovačić)

Reagovat
smazaný uživatel

0:7

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ak chcem scudetto tak takéto nuly proste porážať musíme

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Sám si nula

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Mikesh

Překvápko které připraví zrovna Poldi 1:2, Luke dá posl. gól

Reagovat
bayern987

0:1 Poldi.

Reagovat
Airus

nevím co to je za Evru, ale po prvním poločase

Reagovat
smazaný uživatel

Osvaldo pěkně vyletěl na Icardiho ale oprávněně

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele