35. kolo
09.05.2015 18:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Juventus FC - Cagliari Calcio 1:1

Juventus Turín se po zápase Ligy mistrů vrátil do bojů o body na domácí scéně. Juventus Stadium otevřelo své brány, aby přivítalo sardinské Cagliari. Juventus sice potvrdil roli favorita po většinu zápasu, když jej navrátilec do sestavy Paul Pogba poslal do vedení, ale 5 minut před koncem srovnal Luca Rossettini.

Juventus Turín má titul v kapse, takže je jasné, že do konce sezony může hrát maximálně o čest. Odpovídala tomu i dnešní sestava. V ní se objevily Romulo, Pepe, Coman nebo Matri. Do záložní řady se znovu postavil Paul Pogba. Cagliari spoléhalo především na dvojici útočníků Farias a Čop. Juventus tlačil od prvních minut a už v té třetí se zastřeloval francouzský talent Paul Pogba. Jeho tvrdá rána těsně minula tyč brankáře Brkiće. Další centr do jeho pokutového území posílal další veterán Simone Pepe, jenže míč od jeho kopaček nenašel adresáta.

Svým někdejším spoluhráčům se postavil domácí útočník Alessandro Matri. Jeho spolupráce s Comanem ke gólu nakonec nevedla. Cagliari bylo až nečekaně vyrovnaným soupeřem domácímu týmu a hodně často to dokazoval chorvatský útočník Čop. Ten se krásně uvolnil na malém vápně a ještě nahrával Fariasovi. Ten ale z druhé vlny domácí bránu minul. K ráně zpoza vápna se dostal i obránce Romulo, pálil však jen do rukavic brankáře Brkiće.

Juventus dnes rozhodně nehrál dominantně a z jeho herního nasazení bylo vidět, že Stará dáma má již titul v kapse. Mladší hráči, kteří v týmu Juventusu nedostávají šanci příliš často se aspoň trochu snažili. K ráně za vápnem se dostal francouzský talent Kingsley Coman, jenže mířil opět mimo. Pět minut před koncem první půle se k zakončení dostal Alessandro Matri, jenže v době střely se nacházel v ofsajdu. Juventus se přeci jen dočkal. Těsně před odchodem do kabin zachytil míč na velkém vápně Paul Pogba, uvolnil se s ním a střelou k tyči propálil brankáře Brkiće - 1:0 pro domácí tým.

Deset minut po návratu hráčů ze šaten se záložník Pedro pokoušel nalézt spoluhráče Čopa, centroval však nepřesně. Po hodině hry Alessandro Matri našel Paula Pogbu, jenomže ten si neporadil s obráncem před ním. O chvíli později mladého záložníka nahradil Paolo De Ceglie. Juventus chtěl přidat ještě jednu pojišťující branku. Blízko k tomu měl brazilský univerzál Romulo, ale jeho střela mířila těsně vedle Brkićovy brány. Cagliari se chtělo pokusit o zvrat v utkání a poslalo na hřiště útočníka Marca Saua. Ten pálil patnáct minut před koncem utkání akrobaticky nepřesně.

Pět minut před koncem utkání se hosté konečně dočkali. Brankář Marco Storari se jen marně ohlížel, když míč mířil do tyče. Od ní se ale odrazil k volnému obránci Rossettinimu, který jej už dopravil do sítě - 1:1. Střídající Marco Sau si naběhl na skvělou nahrávku od Albina Ekdala, jenže z deseti metrů neuvěřitelně přestřelil Storariho bránu.

Práci měl také brankář Brkić, který musel z brány ven. Jeho pozornost vyzkoušel uzdravený veterán Simone Pepe. Centr se mu však příliš nepovedl, takže Brkić míč v poklidu stáhl ze vzduchu. Hosté ještě chtěli v závěru zápasu využít spolupráce mezi Sauem a Fariasem, míče se však opět nakonec zmocnil Marco Storari. Výsledný bod Cagliari jistě těší, jenže stále zůstává až na 18. místě v tabulce.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
Airus

Doufám že dostanou prostor hráči rezervy když už máme titul v kapse a na 100 bodů nedosáhneme. Takže Marrone, De Ceglie, Coman, Angelo, Vitale do toho... a samozřejmě nechat rozehrát Pogbu. 3-0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Korupce

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele