33. kolo
29.04.2015 20:45 CET
3 : 2
(2:1)

Reportáž

Juventus FC - ACF Fiorentina 3:2

Juventus Turín zvládl důležité utkání Serie A a Viola odjíždí domů se třemi góly ve vlastní síti. Viola se sice dostala do vedení, ale nakonec prohrála 3:2.

Ve šlágru kola se Viola pokoušela rozdmýchat své šance na Evropu a bodový zisk proti lídrovi z Turína. Juventus se nebál postavit to nejsilnější, co měl k dispozici. Na hrací ploše se od začátku objevili Carlos Tévez, Andrea Pirlo nebo čtveřice Lichtsteiner, Barzagli, Chiellini a Evra. Hosté museli bodovat a na hřiště poslali Gómeze se Salahem. Do záložní řady se vměstnali Badelj, Aquilani, Joaquín a Fernandez s Alonsem.

Fiorentina začala utkání až povážlivě nebezpečně, Juventus se spíše bránil a čekal, co se z tlaku Violy vyvine. Mohamed Salah mohl znamenat velké nebezpečí pro bránu stráženou Gigim Buffonem, ale nakonec jen nepovedeně nahrával vpřed. Ani Juventus se ale v prvních minutách nedostával ke kombinaci. Joaquín se na pravé straně dostal až k přihrávce do pokutového území , ale mířil jen k nohám Andrey Pirla, který mí odvrátil s pomocí faulů hostujícího celku.

Po dvaceti minutách se do obrovské šance dostal Fernando Llorente. Vysoký Bask, který je nyní spíše ve stínu mladšího Alvara Moraty, dnes dostal šanci. A chtěl ji využít. Domácí útočník se v pokutovém území obtočil kolem Rodrígueze, ale nedokázal jej obelstít a následně si ani nevymodlil penaltu. O chvíli později se podařilo útočníkům Violy dostat se do slibné šance, když si pohráli s obranou soupeře, ale nevyšla jim finální nahrávka.

Zajímavě vypadající útok Fiorentiny přečetl skvěle brankář Buffon, který včas vyběhl a nahrávku od Mohameda Salaha na Maria Gómeze odkopl mimo hřiště. Juventus se mohl dostat do vedení poté, co si na rohový kop skvěle naběhl Sturaro, ale hlavičkoval jen do brankáře Neta! Po třiceti minutách už se ale skóre utkání měnilo. Joaquín udělal na hranici vápna kličku bránícímu Pirlovi a ten jej poslal k zemi. Sudí Banti nařídil okamžitě penaltu a k ní se postavil tradiční exekutor. Obránce Gonzalo Rodríguez měl dost nervů na to, aby proměnil obrovskou šanci a Juventus musel dotahovat!

To se mu ale podařilo hned vzápětí. Jen o dvě minuty později totiž lídr tabulky srovnal skóre zápasu. Po faulu na záložníka Sturara se k exekuci standardní situace postavil Andrea Pirlo, poslal krásný pas na naskakujícího Fernanda Llorenteho a ten se nemýlil - krásnou hlavičkou srovnal na 1:1.

A nemuselo to do konce první půle být vůbec všechno. Další centr skončil na hlavě francouzského beka Patrice Evry, který hlavičkoval. Skvělý zákrok ale předvedl brankář Neto, který koketuje se smlouvou pro příští sezonu právě v dresu dnešního soupeře. Fiorentina se ještě do konce první půle snažila skórovat, ale její zvýšený tlak nikam nevedl. Naopak, znovu udeřil domácí gigant. Ránu Alonsa zastavil vynikajícím obranným skluzem Chiellini a pomohl tím svému celku. Minutu před koncem totiž Patrice Evra poslal do vápna skvělý pas, na nějž si nabíhal Carlos Tévez. Argentinský střelec hlavou překonal Neta a slavil!

Nástup do druhého poločasu zastihl v lepším rozpoložení Violu, která se snažila alespoň srovnat. Aktivitu florentskému celku upřít nelze, ale dnes se mu nedařila finální fáze. Deset minut po změně se s míčem u nohy hnal do zakončení Mohamed Salah, ale pálil jen do obránců Juventusu. Po kontaktu Evry s Gómezem se německý útočník skácel k zemi, ale sudí Banti další penaltu ve prospěch Violy nepískal. Juventus se posléze snažil především uklidnit poněkud rozháranou hru.

Viola se mohla dočkat a opět z penalty! Giorgio Chiellini podrazil nohy Joaquína a Gonzalo Rodríguez vyzval Buffona na souboj podruhé. Zvolil ale podobnou stranu a poslal míč mimo! A Juventus trestal! Dlouhý nákop za obranu si zpracoval rychlík Tévez a krásnou ranou poslal míč za záda brankáře Neta potřetí!

Ke konci utkání si ještě dvě rány připsal Borja Valero, ale ani jednou nepálil přesnými. To se naopak podařilo Josipovi Iličićovi, který se prosadil v 90. minutě! Volný přímý kop od Iličiće skončil až za zády brankáře Buffona. Víc už ale Viola nestihla.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
Pharrell

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele