7. kolo
19.10.2014 20:45 CET
2 : 2
(0:0)

Reportáž

Ani dva zásahy Callejóna nestačily, Inter vybojoval bod

Inter Milán sice dvakrát prohrával, ale pokaždé dokázal záhy odpovědět. Nejprve se prosadil José Maria Callejón, na jehož trefu vzápětí reagoval Guarín. Ani další zásah Callejóna nestačil na výhru hostí, protože Hernanes v nastaveném čase srovnal.

Milánský klub nutně potřeboval dobrý výsledek, což si uvědomoval také trenér Walter Mazzarri. Ten měl za sebou úspěšné angažmá právě na lavičce dnešního soupeře, takže věděl, že jej nečeká snadný zápas. Radost mu neudělala ani jména jako Gonzalo Higuaín, Marek Hamšík nebo José Callejón na soupisce pro základní sestavu. V té domácí se objevil například obránce Dodo, záložník Mateo Kovačić nebo Rodrigo Palacio.

Pravou stranu Interu dostal na starost Joel Obi, který se pokoušel nahrávat na Rodriga Palacia, ale jeho úmysl vystihli obránci Partenopei. Ti se pokoušeli dostat do první šance pomocí Higuaínových schopností, ale tomu míč odebrala obrana domácích. Neapol sice držela míč na svých kopačkách častěji, ale byl to Inter, který hrozil. Do vápna soupeře se prohnal Joel Obi, udržel stabilitu a nahrával pod sebe, ale Kovačič zareagoval později.

Chorvatskému tvůrci hry se poté povedlo skvěle vysunout Maura Icardiho, který si míč jednou nohou zpracoval a druhou vypálil těsně nad břevno! V ochozech San Sira to jen zahučelo poté, co se Dodo dostal k centru ze strany a nabíhající Palacio hlavičkoval jen těsně vedle Rafaelovy tyče. Přímo do ní pálil po povedené akci Interu záložník Hernanes a jeho rána musela brankáře Rafaela Cabrala pořádně vyděsit.

Vstup do druhého poločasu zastihl v lepší formě spíše Neapol, která nechtěla padnout proti svému bývalému trenérovi. Slovenský záložník Marek Hamšík parádní přihrávkou vytvořil gólovou pozici pro mladíka Lorenza Insigneho, který se objevil sám před Handanovičem. Kupodivu ale namířil míč jen do tyče! Poté, co Inter vystřídal unaveného Obiho Mbayem, se ani druhý jmenovaný hráč neprosadil. Využil sice své rychlosti a v přečíslení sprintoval směrem k bráně, ale jeho centr byl přinejmenším hodně nepovedený.

Marek Hamšík dnes neodvedl špatnou práci, ale Neapoli ve středu hřiště stále něco chybělo. Vyřešit tento problém měl defenzivně laděný záložník Jorginho, který slovenského hráče po hodině hry vystřídal. Po nenápadné akci se do vápna prohnal Hernanes a po kontaktu s protihráčem upadl, ale sudí Orsato faul k nelibosti hostujících fandů nepískal. Pískal naopak odkop od brány Interu poté, co Callejón velmi ostře vypálil a Handanović měl co dělat, aby jeho ránu zkrotil.

Unaveného Lorenza Insigneho vystřídal Dries Mertens. Neapol čeká v týdnu těžký zápas Evropské ligy proti Young Boys, takže trenér Benítez chce a musí své hráče šetřit. Ani sudí Orsato se nevyhnul několika sporných výrokům, když na jedné straně přehlédl faul na pronikajícího Palacia, na opačné nepískal zákrok na Higuaína. Mazzarri se nervózně pohyboval ve svém vymezeném prostoru a divoce gestikuloval směrem k hráčům.

A ti mu moc radosti neudělali, protože v obranné řadě vznikla mezera po centru ze strany, v ní se nacházel jen José Callejón a povedenou ranou propasíroval míč pod brankářem Samirem Handanovićem!

Ani Inter se ale nevzdal a střídající Fredy Guarín jej spasil díky dobrému pohybu ve vápně. Guarín vystřídal Medela a jen minuta mu stačila na to, aby si naběhl do vápna a usměrnil nahrávku od Icardiho do sítě! Neapol si chtěla vzít vedení zpět, ale po krásné kombinaci zablokoval Higuaínovu ránu obětavý obránce Vidić!

Dramatický závěr ale nekončil. David López byl možná kritizován, ale v devadesáté minutě poslal skvělý pas za obranu na Josého Callejóna a ten míč usměrnil z voleje za záda brankáře Handanoviće. To však nebyl konec dramatickým momentům, protože Inter vrhl všechny síly do útoku a snaha se mu vyplatila. Hernanes si naskočil do vápna na centr ze strany a uzavřel skóre atraktivního duelu. Duelu, který rozhodl až infarktový závěr.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1-1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele