38. kolo
31.05.2015 20:45 CET
4 : 3
(0:0)

Reportáž

Inter Milán - Empoli FC 4:3

Dvě branky vynesly Maura Icardiho na první místo tabulky střelců společně s Lukou Tonim. Inter díky Icardiho řádění zvítězil 4:3 a sezonu končí na osmém místě. Na Stadio Giuseppe Meazza padlo celkem sedm branek!

Všechny branky padly až ve druhém poločase, Inter si na jeho začátku vypracoval dvougolový náskok, ale Empoli dokázalo srovnat. Manciniho svěřenci pak znovu odskočili na rozdíl dvou branek a Empoli už stihlo jen korigovat. Dvakrát se mezi střelce zapsal nejen Icardi, ale také Levan Mčedlidze.

Inter ohrozil branku Empoli hned po pěti minutách, nebezpečnou střelu vyslal Nagatomo a golman Bassi musel tasit pohotový zákrok. Empoli rozhodně nepřijelo do Milána bránit a nápaditými kombinacemi se dostávalo do blízkosti Handanoviče, ovšem chyběla koncovka. Ve 22.minutě vymyslel Palacio přihrávku pro Brožoviće, jenže ten vůbec netrefil zařízení. Tlak Nerazzurri v závěru poločasu sílil, Icardi i Santon si vylámali zuby na výtečném Bassim. Brankář Empoli byl nejvýraznější postavou prvního poločasu a především díky němu drželi hosté s favoritem nerozhodný výsledek.

Branky začaly na Giuseppe Meazza padat až ve druhé půli a jako první se prosadili domácí. V 50.minutě předvedl rychlý brejk Icardi a přihrávkou před prázdnou branku vybídl Rodriga Palacia, který se nemýlil - 1:0 pro Inter. A neuběhly ani tři minuty a Nerazzurri už vedli 2:0. Mauro Icardi předvedl svojí rychlost i přesnost v zakončení a sám proti Bassimu uspěl na jedničku. Empoli se s vývojem zápasu nehodlalo smířit a o chvíli později vstřelilo kontaktní branku. Mčedlidze si na zadní tyči počíhal na centr a v pohodě trefil odkrytou branku.

A stejně jako Interu stačily Empoli jen tři minuty na vstřelení druhé branky. Verdi našel přihrávkou Pucciarelliho, který se ve vápně obtočil s míčem a zamířil do černého - 2:2. Sarriho svěřenci dokonce mohli výsledek otočit, ale Mčedlidzeho nakonec vychytal Handanovič. A opět ve fotbale platilo klasické nedáš - dostaneš. Marcelo Brožović se dostal uvnitř vápna ke střele a Bassi byl bez šance - 3:2 pro Inter. Domácí dokázali hostům opět odskočit na rozdíl dvou branek, Mauro Icardi se trefil krásně k tyči, vstřelil svůj druhý gól v zápase a střelecky se dotáhl na Luku Toniho. Inter vedl 4:2 a argentinský střelec měl ještě třináct minut na to, aby se na čele tabulky střelců osamostatnil. To mohlo přijít záhy, jenže svojí šanci z 81.minuty trestuhodně zahodil, skvěle se přitom představil opět Bassi.

Poslední slovo mělo v utkání Empoli. Dvě minuty před koncem zápasu zakončil z hranice pokutového území Mčedlidze a korigoval na konečných 4:3 pro Inter. Více hosté nestihli a ani Mauro Icardi už se střelecky neprosadil a s Lukou Tonim se bude muset podělit o prvenství.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele