5. kolo
28.09.2014 15:00 CET
1 : 4
(1:4)

Reportáž

Cagliari zabralo, Inter Milán inkasoval čtyřikrát

Serie A si pro fanoušky calcia připravila skvělou podívanou. Inter Milán byl v utkání s Cagliari jasným favoritem, ale dnešní duel naprosto nezvládl. Trenér Zdeněk Zeman konečně předvedl, že jeho týmy jsou specialisty na ofenzivní fotbal a Cagliari Interu nadělilo čtyři góly.

Přitom Inter utkání rozhodně nepodcenil, zejména jeho úvodní sestava vypadala velmi odhodlaně. Pablo Osvaldo se postavil do útoku vedle Rodriga Palacia, od úvodu se do hry dostal také Dodo, Kovačić a Hernanes. Velkým oslabením pro Inter bylo vyloučení Yuta Nagatoma.

Úvodní minuty patřily hostům, kteří se po vzoru Zemanových myšlenek dostali až do zakončení. Victor Segundo Ibarbo využil svou rychlost, vzal si míč a zakončoval, což by za normálních okolností bylo pro Handanoviće velmi nepříjemným zážitkem. Postranní sudí po chvíli pískl ofsajd.

Inter kontroval šancí Pabla Osvalda, který si ve vápně poradil s Avelarem. Když už se mu ale naskytla příležitost střílet, vrhl se mu pod nohy Rossettini. A jeho zákrok hodně pomohl dalšímu vývoji v zápase, protože o minutu později se Cagliari dočkalo. Marco Sau se dokázal s míčem dostat před brankáře Handanoviće a střelou k levé tyči jej překonal!

Za Inter se pokusil zvednout prapor Rodrigo Palacio, který však mířil jen do rukavic brankáře Cragna. Nerazzurri se dočkali o pár minut později, když si Pablo Daniel Osvaldo naběhl do vápna, v něm obdržel nahrávku od Rodriga Palacia a srovnal na 1:1.

První smolná událost pro Inter nastala po dvaceti minutách, kdy kapitán týmu Yuto Nagatomo ostře dojel do Desseny, za což viděl první žlutou kartu. Nenechal si ale říct a jen o pár minut později po faulu na Crisetiga dostal druhou žlutou kartu. Tím oslabil svůj tým a tomu navíc chyběl důležitý hráč. Jeho absence se projevila při další akci faulovaného Crisetiga, který ve vápně našel Dessenu. Ten pálil a jeho střelu dokázal Handanovič vyrazit před sebe. V houští těl byl pak nejdůraznější Albin Ekdal, který trestal - 2:1.

Ibarbo předvedl parádní individuální akci, když se prosmýkl mezi třemi protihráči a poté vrátil balon před prázdnou bránu. Tam si nabíhal Albin Ekdal, kterého opět obrana Interu nepokryla ideálně a Ekdal vstřelil další branku. Inter v tuto chvíli nevěděl, co přesně má dělat. Cagliari naopak dál vyvíjelo svůj tlak a ten se projevil také dalším zákrokem proti pravidlům. Pronikajícího Saua fauloval ve vápně Juan Jesus a sudí pískl do píšťalky. Cossu ale nemířil dost dobře a brankář Handanović jeho záměr vystihl!

Hrdinou se však stal jen na chvíli, protože minutu před koncem první půle se hráči Cagliari dostali k zahrávání rohového kopu, který se snesl po teči k Ekdalovi, který si pohlídal ofsajdovou linii a z otočky prostřelil bezmocného Handanoviće. Tím zaznamenal svůj hattrick.

Nástup do druhé půle se lépe povedl opět hostům. Cossu už nahrával před prázdnou bránu Ibarbovi, když se výborně stačil vrátit Hernanes a skluzem míč na jeho cestě zablokoval. Dessena, který střílel po zemi k pravé tyči, avšak Handanovič předvedl výtečné reflexy a míč za svá záda již nepustil. Dvacet minut před koncem utkání se mohl ještě jednou prosadit Albin Ekdal, který po průniku do vápna překonával Handanoviće, ale střílel pouze do tyče, od níž se balon odrazil ven. A protože do konce utkání již ani jeden tým nedokázal upravit skóre, Cagliari dnes může slavit jednoznačně zlepšený výkon a k němu ještě tři body.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0 Forza Inter! no hlavně 3 body olé Inter olé

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

KONEČNĚ!!!

Reagovat
REPLIKATOR

Zeman

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele