2. kolo
13.09.2014 18:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Římané těsně vyhráli v Empoli

Celek z Věčného města zavítal do Empoli, aby zde ve druhém kole nejvyšší italské ligy sehrál duel s nováčkem soutěže. Ten se srdnatě bránil a byl překonán až šťastnou trefou Radjy Nainggolana, která se dá označit spíše za vlastní branku brankáře Sepeho.

Hosté si v zápase vypracovali více brankových příležitostí. Svěřenci trenéra Rudiho Garcii prověřovali Sepeho několikrát, hned ve dvou šancích se objevil Maicon, který nejprve trefil z bezprostřední blízkosti tyč a poté si vylámal zuby na výtečném Sepem. Empoli tak výrazné nebylo a hrozilo především ze střední vzdálenosti. Brankáře De Sanctise ale překonat nedokázalo ani jednou. Všechny tři body proto sbírají Vlci.

Jen na lavičce zůstal kapitán Francesco Totti, jehož odpovědnost převzal zkušený Daniele De Rossi. Místo Tottiho začal na hrotu útoku Mattia Destro, kterého podporovalo duo Adem Ljajić a Alessandro Florenzi. Do obranné linie se vedle uzdraveného Castana postavil řecký stoper Manolas. V týmu Empoli nastoupil proti AS jeho někdejší hráč, když se do útoku postavil Francesco Tavano.

Florenzi se snažil vysunout směrem vpřed nabíhajícího Destra, ale jeho úmysl včas přečetl stoper Rugani, který Destra odstavil. Na druhé straně hrozil Tavano, který mimochodem predikoval, že jeho tým zvítězí poměrem 2:1. Jeho rána ale mířila těsně vedle De Sanctisovy svatyně. Belgický záložník Nainggolan poté našel nabíhajícího Florenziho, jehož pohotovou střelu stačil se vší námahou vykrýt brankář Sepe. Od té doby se Empoli nadechlo k ofenzívě a AS přitlačilo k vlastnímu pokutovému území.

Několikrát se do šance dostal Adem Ljajić, ale nějakým záhadným způsobem prostě do hry AS nezapadá. Nemá tolik štěstí, které míval ve Fiorentině a často se spekuluje o odchodu mladého Srba. Toho dvakrát našel Miralem Pjanić, ale pokaždé sledoval, jak si talentovaný útočník počíná přinejmenším nepřesně. Velkou šanci hostí spálil Brazilec Maicon, kterého našel Florenzi. Svou hlavičkou vybídl lépe postaveného obránce, který z bezprostřední blízkosti orazítkoval pouze tyč!

AS se vedení dočkalo o chvíli později a v okamžiku, kdy to žádný soupeř nemá rád. Radja Nainggolan, který otevřel skóre utkání s Fiorentinou, si navedl míč na svoji silnější pravačku a ze střední vzdálenosti natáhl ke střele. Ta se nejprve odrazila od tyče, ale následně i o Sepeho zad do sítě - 1:0.

Deset minut po změně stran, když už se na hřiště dostal hostující stoper Davide Astori, se do velké šance znovu dostal Maicon. Brazilec, který byl nedávno vyřazen z brazilské reprezentace, si zaběhl za obranu Empoli a vyzkoušel brankáře Sepeho. Ten se ale vyznamenal a Maiconovu ránu chytil. Manolas o chvíli později zastavil v pokutovém území velmi důrazně Mchedlidze, ale sudí Gervasoni zůstal ledově klidný a pokutový kop nepískal. Rušno bylo i na druhé straně, když Croce natáhl ke střele z hranice pokutového území a své dovednosti musel v plné kráse ukázat De Sanctis. Překonat se ale nenechal.

Valdifiori se obtočil kolem Maicona, ale svého spoluhráče stihl zastoupit Nainggolan, který následně domácího špílmachra zastavil a to velmi čistě. Empoli se začalo snažit, ale bylo příliš pozdě. De Sanctis se překonat nenechal a Empoli nemělo dostatečnou sílu či kvalitu na to, aby se skóre něco udělalo. Destro na opačné straně mohl vyrazit do nadějné příležitosti, ale v té jej zastavil zdvižený praporek signalizující ofsajd. Vlci z Věčného města se mohou klidně ubírat domů se třemi body v kapse.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (5)

Přidat komentář
Houfi

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Takže Tavano tvrdí, že Empoli vyhraje 2:1, takže takovýhle tipy většinou konči opačně. Dávám tedy dvojku a tipuju 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:5

Reagovat
Houfi

Radja ale jinak nijak zajímavé utkání, Maicon spálil 2 goly...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele